Așistenta medicală Popeanu Mirela de la Institutul de Psihiatrie “Socola”, continuă lupta împotriva neregulilor de la Institutul în care și-a desfașurat activitatea peste 28 ani

Surpriza de proporții vine din faptul că acesteia i s-au alăturat colegii de la SUUB (Spitalul Universitar de Urgență București), Daniel Simion și fosta asistentă medicală concediată abuziv (actualmente reangajată), Luceanu Mariana. O altă surpriză vine din partea unei alte salariate din Socola, Ionașcu Iulia, referent (S),cu o vechime de peste 20 de ani, care s-a alăturat protestatarilor.

Protest la Ministerul Sănătății

"Stop mușamalizării infecțiilor intraspitalicești! Stop numirii managerilor incompetenți! Stop asaltului asupra avertizorilor de integritate din sistemul bolnav și corupt!" – Protest la Ministerul Sănătății

Publicată de Epoch Times Romania pe Luni, 20 mai 2019

Aceștia vor picheta astazi Ministerul Sănătății pe o perioada nedeterminată și vor atrage atenția Ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, în calitate de avertizori de integritate cu privire la abuzurile din sistemul medical românesc, neregulile din spitale, precum și la hărțuirile și intimidarile din partea conducerii.

Contactată telefonic, asistență medicală Popeanu Mirela ne-a transmis: “Voi continua această lupta până în pânzele albe. Oprisanu Gabriel trebuie să înțeleagă că Institutul Socola nu este propria lui moșie, iar persoanele din grupul său de interese nu sunt vechili. Am trei procese castigate definitiv în Instanța și sunt hotărâtă să se facă dreptate până la capăt, în sensul că toți cei vinovați de concedierea mea abuzivă, de hărțuirea familiei mele, care a avut mult de suferit precum și a celor folosiți în scop personal de Oprisanu să mintă în Instanța împotriva mea, să plătească! Indiferent de protecția politică a dr.Oprisanu, a fotografiilor cu tentă de intimidare (probabil) alături de personaje din PSD, nu mă voi dezice de demersurile mele! Cu această ocazie, voi cere direct Ministrului Sănătății concluziile Corpului de Control și măsurile care au fost luate! 

Muncă cu pacientul psihic necesită foarte multă răbdare, pregătire profesională și nu în ultimul rând un consum emoțional enorm! În momentul de față mulți colegi în loc să aibă capacitatea mentală adecvată implicării în interrelația cu pacienții psihici, nu pot da randament din cauza bullingului, a stressului și a fricii instaurate în Socola de Oprisanu și “clica”lui.

Va vom ține la curent cu evoluția acestor demersuri….

LĂSAȚI UN MESAJ