Share

Scandalul a pornit de la faptul că, în data de 12 august, candidatul la Consilul Local, Filip Hăvârneanu, și-a exprimat profund nemulțumirea cu privire la o bătaie care a avut loc într-o noapte în fața localului Tiki Village din Iași. Într-un videoclip apărut pe internet, se vede clar cum un grup de 10-15 persoane încep să se bata și să aibă un limbaj și un comportament violent.

“Astfel de cazuri sunt în fiecare weekend, oare chiar trebuie să se întâmple o tragedie pentru a se lua măsuri? E așa de greu să învățăm importanța prevenirii? Poliția ar trebui să se autosesizeze când vede că în fiecare weekend zac oameni în bălți de sânge în același loc.” Este o parte din postarea pe care a făcut-o Filip Hăvârneanu la momentul respectiv.

Răspunsul angajaților de la Tiki Village a venit mai tărziu, în aceeași zi, folosind un limbaj neprofesional, urmat și de o serie de fotografii din care se înțeleg atacuri puerile la adresa lui Hăvârneanu. Mai mult decât atât, conform spuselor lui, acesta a fost blocat pe toate conturile de socializare de angajații Tiki pentru a nu le mai putea vedea conținutul.

Citeste si   Costel ALEXE continuă numirile POLITICE! Și-a angajat FINA fără concurs la Palatul CULTURII

S-a recurs la un tip de jignire care nu le face reclamă bună celor de la Tiki, motiv pentru care toate comentariile negative aduse de cetățeni clubului sunt șterse zilnic, dorindu-se a se păstra o imagine curată, în ciuda comportamentului denigrator al administratorilor paginilor de socializare.

“Discuțiile aprinse au pornit de la o înregistrare video în care apar 10-15 persoane implicate într-o bătaie generală după ce au ieșit din Tiki. Nu este prima bătaie care pornește de acolo și acest lucru ar trebui să ridice un semn de întrebare. Eu mi-am exprimat opinia în legătură cu ce se întâmplă acolo – lipsa distanțării sociale și incidente frecvente. Reacția celor care administrează pagina de Facebook Tiki Beach a fost una violentă, cu un limbaj pe care nu îl voi reproduce, atacuri la persoană și incitare la ură.

M-au blocat pe toate paginile lor înainte de a le raspunde eu. Dar sunt menționat în mod repetat în postările lor. Noua lor distracție este de a desfășura o campanie intensă de denigrare la adresa mea.” a declarat Filip Hăâarneanu pentru redacția Bună Dimineața Iași.

Pe de altă parte, Alex Costea, despre care se știe că deține Tiki Village împreună cu asociații sai, în momentul în care a fost contactat de reporterii ziarului Bună Dimineața Iași a declarat că nu știe absolut nimic despre conflict și că, mai mult decât atât, el nici macar nu se administrează acest club. Nu am putut primi un nume la care să ne adresăm.

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE


Share

LĂSAȚI UN MESAJ