Share

Urmează o serie de schimbări în domeniul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că are în plan să modifice pachetul de bază și pachetul minim de servicii medicale din sistemul de sănătate. Pachetul de bază cuprinde toate serviciile medicale de care beneficiază toţi românii asiguraţi, iar pachetul minim este cel de care beneficiază anumite categorii de persoane, fie că sunt asigurate sau nu. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat, în ce constău aceste modificări, anunță Digi 24.

Vom discuta despre modificările pachetului de servicii de bază, dar nu în sensul micșorării lui, ci există posibilitatea unor servicii noi (…) În funcție de numărul de pacienți care se adresează anumitor patologii, de exemplu creșterea numărului zilelor de recuperare pentru anumite patologii, pentru recuperarea neurologică sau pentru recuperarea celor arși”, declară Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Suntem un sistem de asigurări sociale pe sănătate. Este normal că fondurile să fie limitate în anumite perioade ale lunii, dar funcționează instituția programării. Ai acces în limita fondurilor pe care funizarea de servicii medicale le primește de la CAS, pe baza anumitor criterii. Depinde de nivelul de dotare a fiecărui laborator”, precizează ministrul Sănătății, la Digi24.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

În cazul în care o persoană are nevoie de o investigație de tip RMN, în România durează în jur de trei luni de zile pentru a avea acces la acea investigație. Sorina Pintea comentează acest aspect.

Suntem 5 milioane care contribuim pentru 17 milioane. Investigațiile de înaltă performanță se pot face și în urgență. Accesul din acest punct de vedere este în regulă. Trebuie corectată transparența în programare. Ar fi simplu pentru cel care face programarea să fie sigur că luna următoare, sau peste două săptămâni, va beneficia de investigație.

Ministerul Sănătății a impus niște legi și acum verifică dacă se aplică”, conchide Sorina Pintea.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ