Directiva UE privind drepturile de autor ne-ar putea lăsa fără amintiri în social media

Se anunță schimbări importante pentru iubitorii rețelelor de socializare. Este vorba despre o directivă a Uniunii Europene prin care se dorește respectarea drepturilor de autor. Schimbarea va fi fundamentală şi ne va afecta pe toţi. Cei care vor încărca poze copiate, vor fi responsabili de conţinut.

Din nefericire, nu este vorba doar despre pozele sau videourile preluate de pe alte site-uri, ci și despre cele pe care le facem noi. Condiția este ca în ele să nu apară persoane publice, muzică sau brand-uri.

Singura cale prin care un website va putea funcţiona legal, va fi prin a verifica fiecare postare, a fiecăruia dintre noi, asigurându-se astfel că nu încalcă nicio politică a drepturilor de autor, ceea ce presupune foarte mult timp.

Concret, o poză care până acum se încărca în maxim un minut, în viitor va fi încărcată în maxim șase ore.

Iubitorii rețelelor se socializare sunt alarmați

Uniunea Europeană vrea să oblige toate rețelele de socializare să aibă filtre care să nu permită urcarea de poze, videouri, gif-uri și meme-uri care nu respectă copyrightul.

5 milioane de europeni au semnat deja o petiţie prin care declară că nu sunt de acord cu directiva europeană. Printre ei sunt şi 100 de mii de români.

Cu alte cuvinte, sunt șanse mari să rămânem fără amintirile de pe Facebook, Instagram sau Youtube. Adică fără pozele și videourile de pe conturile de socializare dacă în imagini/video apar branduri, vedete sau pe fundal se aude radio, orice fel de muzică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ