Share

Salvați copiii Iași a reînceput derularea proiectului ”Școala DA!”. Proiectul își propune diminuarea ratei de abandon  școlar pentru grupurile de persoane vulnerabile și  facilitarea accesului la educație. De asemenea, și instruirea unui număr de 100 de persoane pentru postul de infirmiere sau personal de sprijin în cadrul Direcției Creșe Iași.

Un număr de 430 de copii ieșeni beneficiază de proiect

Şcoala Gimnazială “Ion Neculce” Iaşi, Direcția Creșe Iași, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Iaşi și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi colaborează împreună cu organizația Salvați copiii pentru desfășurarea acestui proiect.

Citeste si   Jucătorii de ȘAH ai CS POLITEHNICA IAȘI își desfășoară antrenamentele la distanță. VLADIMIR DANILOV: ”Fiind un SPORT care se pretează ACTIVITĂȚI online am avut noroc”

80 de copii cu vârstă antepreșcolară, 60 de preșcolari, 220 de elevi din ciclul primar, gimnazial sau liceal, 70 copii ce au abandonat școala sau se află în risc de abandon școlar beneficiază de workshop-uri gratuite.

Organizația Salvați Copiii Iași își propune să arate copiiilor că școala este un mediu prietenos și un spațiu în care poți crește ca persoană.

Citeste si   5 ani de ÎNCHISOARE pentru fostul PRIMAR al IAȘULUI, Gheorghe NICHITA în dosarul UTI-IBC

Proiectul își propune educarea generațiilor viitoare

Scopul acestei inițiative nu este doar scăderea ratei de abandon școlar ci și dezvoltarea gândirii critice a generațiilor viitoare pentru a lua decizii responsabile. Obiectivul proiectulului fiind dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale beneficiarilor.

De asemenea, Salvați copiii Iași, formează un număr de 100 de infirmiere și personal de sprijin pentru creșele Ieșene. În prezent, exită un număr de 11 creșe de care pot beneficia 975 de copii. Doar 13 educatoare se pot ocupa de acest număr, ceea ce înseamnă că fiecărui cadru didactic îi revine un număr de 75 de copii. După derularea acestui proiect, vor exista îmbunătățiri majore. Un număr de 100 de persoane proaspăt formate vor activa în sistem.

Citeste si   Cum să ZÂMBIM fără să ne fie FRICĂ? Dr. Dragoș Christian ZELINSCHI: ”LIPSA de preocupare pentru igiena ORALĂ supune pacientul la TRATAMENTE stomatologice complexe”

Share

LĂSAȚI UN MESAJ