Share

Au fost percheziţii de amploare în Iaşi. Procurorii DIICOT şi cei de la Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate au ridicat 70 de copii şi zeci de adulţi.

Sunt bănuiţi că ar face parte dintr-o reţea de hoţi care îşi făceau antrenamentele pe străzile Iaşiului, dar dădeau adevăratele lovituri în capitala Franţei.

O mică armată de procurori şi mascaţi a descins astăzi la 25 de adrese din Iaşi. Zeci de oameni, adulţi şi copii, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

Pare incredibil, 70 dintre cei ridicaţi în urma percheziţiilor de astăzi sunt minori. Niciunul cu vârstă mai mare de 13 ani. Nu este însă un exces de zel al procurorilor. Copiii erau membri în reţelele de hoţi de buzunare create de proprii părinţi.

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

Întreaga reţea era pusă la punct în cel mai mic detaliu, spun procurorii. Copiii erau învăţaţi, de la vârste fragede, cum să fure din buzunare. Străzile Iaşiului au fost terenul lor de antrenament şi aveau o strategie bine pusă la punct. Mai mulţi puşti urmăresc victima şi mai apoi o înconjoară. Unul dintre ei o jefuieşte. Şi, toţi se fac nevăzuţi.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Din România, copiii infractori ajungeau în Franţa, unde erau preluaţi de ceilalţi membrii ai reţelei. Par fragili, însă găştile astfel formate au devenit un adevărat coşmar pentru turiştii şi locuitorii Parisului. Atacă numai în grupuri şi nu se opresc până când nu pun mâna pe pradă.

Îndârjirea lor şi modul de operare i-a făcut pe mulţi să-i compare cu peştii piranha. O demonstrează imaginile surprinse de camerele de supraveghere din capitala Franţei.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

În paralel cu descinderile din România, poliţia franceză a ridicat mai mulţi membrii ai reţelei stabiliţi în Paris. În total, 120 de persoane suspectate au fost chemate la audieri.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ