Share

În județul Iași, în momentul de față există 12 localități ce vor începe cursurile din data de 14 septembrie conform scenariului galben. Una dintre aceste școli este și cea din Ungheni, unde autoritățile au anunțat aplicarea unui scenariu hibrid pentru începerea noului an școlar.

Totuși, până la data de 14 septembrie lucrurile se pot schimba iar autoritățile pot actualiza scenariile aplicate în funcție de evoluția situației.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Directoarea școlii din Ungheni, Mihaela Ciopeica, a declarat în timpul unei discuții cu reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ faptul că încadrarea instituției de învățământ în scenariul galben este o posibilă eroare a autorităților. Potrivit acesteia, școala are toate condițiile necesare respectării măsurilor de protecție.

În cadrul unității de învățământ există clase de 10 elevi

De asemenea, fiecare grupă de elevi are propria sala de clasă. În cazul în care orele ar începe în totalitate fizic, distanțarea fizică dintre elevi ar fi păstrată și interacțiunea dintre aceștia ar fi redusă la minim.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ directoarea Școlii din Ungheni, Mihaela Ciopeica, a declarat:

”Noi încercăm să luăm legătura cu inspectorii DSP pentru că avem o nelămurire. Nu știm cum a fost calculat acel indice de 1,39 în condițiile în care noi toată vara sau cel puțin în ultima lună am fost informați de un singur caz care în prezent este și vindecat. Nu știm despre ce cazuri spune DSP-ul și cum s-a calculat acel indice și am fi vrut informații suplimentare.

Am sunat chiar acum în timpul unei ședințe la DSP și nu am reușit să contactăm niciun inspector. Noi ne pregătim în continuare pentru scenariul galben, nu trecem peste recomandarea celor de la Direcția de Sănătate Publică„


Share

LĂSAȚI UN MESAJ