Share

Analize și studii internaționale arată că infrastructura educației este un factor esențial al procesului educațional, care are efecte directe asupra rezultatelor elevilor, inclusiv participarea, retenția, motivația și performanțele.

Cea mai importantă scoala din comuna Ungheni este Școala Gimnaziala Bosia-Ungheni, care urmeaza sa fie reabilitata complet, prin Programul Operational Regional, costurile urmand a fi sustinute de catre primarie. Aceasta initiativa vine in conditiile in care aproximativ 12% dintre școlile din România au cel puțin o sală de clasă dotată cu mobilier în stare precară.

“O veste buna pentru comuna Ungheni este ca am primit notificare de la Piatra Neamt, prin Programul Operational Regional, unde am depus un proiect privind reabilitarea, modernizarea si dotarea scolii gimnaziale Bosia. Scoala are o suprafata de 1040 m2. Am intrat in faza de evaluare, care va dura in jur de 12 luni, cuprinzand parte tehnica, economica si juridica. Dupa ce vom parcurge aceste etape, vom trece la semnarea contractului de finantare si de contractare a lucrarilor.” Primaul comunei Ungheni, Iulian Marcu

Copiii din mediul rural au dreptul la condiții decente de învățare: școli cu apă curentă și curent electric, școli reabilitate, cu toalete în interior, confort termic, igienă corespunzătoare, școli care să funcționeze în clădiri păzite, sigure, cu avizul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Eforturile autorităților locale se concentreaza pe asigurarea acestor condiții minime.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ