Share

CAREU PREVENTIV ORGANIZAT DE POLIŢIŞTI LA ŞCOALA ARONEANU

La data de 15 septembrie a.c., între orele 09:45-11:30, în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi a Campaniei ,,Şcoala în siguranţă”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Aroneanu au organizat şi desfăşurat două activităţi educativ-preventive tip careu la Şcoala Gimnazială ,,Aron-Vodă”, din com. Aroneanu (la locaţiile din sat Aroneanu şi sat Dorobanţ).

Alături de cadrele didactice, poliţiştii au prezentat elevilor din clasele primare aspecte legate de măsurile generale ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, la şcoală, pe stradă) şi a bunurilor, precum şi despre violenţa verbală sau fizică în rândul elevilor.

Elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi cadrele didactice, să apeleze la sfatul lor atunci când se află în situaţii dificile.

Au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, fiind făcute recomandări

punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate de orice persoană pentru a evita victimizarea, informaţiile fiind adaptate vârstei beneficiarilor.

La aceste activităţi au participat în total 150 elevi şi 10 cadre didactice.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ