Share

Începând cu data de 10 noiembrie 2020, Primăria Municipiului Iași se va implica activ, alături de Scoala Informala de IT și BCR Social Finance IFN SA, în programul social intitulat „Digital People”. Programul se adresează exclusiv persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei COVID-19, și-au pierdut locul de muncă, în țară sau străinătate.

În cadrul programului „Digital People” li se vor oferi ieșenilor care și-au pierdut locul de muncă, în țară sau străinătate, cursuri de reorientare profesională specializate pe diverse tematici din sfera IT & Software, dar și recomandări de angajare către diverse companii din această industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate în căutare de personal calificat.

Cei interesați de programul „Digital People” trebuie sa corespundă unui set de criterii ce țin cu precădere de profilul educațional și să treacă cu succes printr-un proces de selecție ce consta în două etape online: examinare în scris și interviu. Detalii suplimentare și înscrieri se pot face accesand pagina web a Școlii informale de IT: https://scoalainformala.ro/digital-people.

„Mesajul central al programului «Digital People”, adresat celor interesați, este: «Învață IT acum și plătești contravaloarea cursului după angajare». Școala informala de IT, cu sprijinul BCR Social Finance IFN SA și-a propus să sprijine, în felul amintit, 70 de persoane în reorientarea lor profesională către industria IT & Software. Așadar, locurile sunt limitate! M-aș bucura ca un număr cât mai mare dintre cele 70 de persoane sa fie identificate și înrolate în programul Digital People din rândul ieșenilor sau al diasporei ieșene”, a declarat Dan Zaharia, Site Manager al Școlii informale de IT din Iași.

Un alt element diferențiator ce caracterizează programul “Digital People” îl reprezintă mixul de training-coaching-mentorat la care programul face apel, un mix ce include sesiuni de Soft Skills și Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenți să se angajeze cât mai repede.

„Istoricul bun pe care Școala informala de IT îl are pe piața reorientării profesionale a adulților din România, în general, și din Iași, în particular, dar și adresabilitatea programelor școlii, ne-au stârnit interesul și ne-au convins să ne implicăm.

Pentru Primăria Municipiului Iasi sprijinirea cetățenilor afectați de criza economică în găsirea unui nou loc de muncă sau a celor stabiliți peste granițele țării în încercarea lor de a se repatria, reprezintă obiective strategice importante deja asumate, așadar orice acțiuni concrete în aceste direcții vor fi sprijinite, cu toată deschiderea, de instituția primăriei”, a subliniat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Parteneriatul strategic generat la nivelul municipiului Iași de către Școala informala de IT alături de Primăria Municipiului Iași (Biroul Diaspora), BCR Social Finance IFN SA – Iași și AJOFM Iași, își propune să se extindă către cei mai importanți jucători din industria IT ieșeană, dornici sa contribuie la o cauză socială importantă: aceea de a oferi șansa unei cariere de succes în industria IT & Software unui număr cat mai mare de ieșeni, din țară sau străinătate.

„Ne-am bucurat mult să descoperim la nivelul Primăriei Municipiului Iași atâta deschidere și atât de multă dorință sinceră de a face bine semenilor noștri, greu incercati pe plan profesional de efectele Pandemiei cu COVID-19. Ca atare, avem în plan să extindem colaborarea ce va începe azi pe programul intitulat «Digital People» și la alte programe, la fel de interesante, cel mai important dintre ele fiind programul denumit «Code4Home».

Acest program, care va fi operaționalizat de către Școala informală de IT și Biroul Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iași, își propune să sprijine nemijlocit întoarcerea acasă a unui număr cat mai mare de tineri ieșeni stabiliți peste hotare, prin oferirea unui sistem complet de informare, suport (prin programe locative și oportunități de creditare preferențiale) și training în vederea reorientării profesionale către domeniul IT (cu apel la cursuri de pregătire)”, a precizat Mihai Talpoș, Cofondator și Managing Partner al Școlii informale de IT.

Despre Școala informală de IT

Înființată în 2013, Școala informală de IT este lider la nivel național în sectorul educației non-formale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova) și Chișinău.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Comunitatea activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ