Share

Sunt trei scenarii pentru începutul de an școlar. Primul scenariu este cel verde și se aplică localităților în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori e depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. Aici, elevii vor merge obligatoriu la cursuri. Al doilea scenariu este cel galben, de gravitate medie, unde numărul infectărilor este între 1 și 3. 

Citeste si   Marcel Ciolacu, despre refuzul lui Negoiță de a reveni în PSD: Ne urăm succes! Vom continua colaborarea politică

”În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie”, a spus Veronica Mitran, candidat la Primăria Alexandria, la Realitatea PLUS. Cel de-al treilea scenariu este cel roșu, acolo unde numărul îmbolnăvirilor depășește trei persoane. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. ”Acestui Guvern i-a revenit responsabilitatea de a digitaliza învăţământul românesc într-un timp foarte scurt. 250.000 de tablete pentru toți copiii”, a mai declarat Veronica Mitran, candidat la Primăria Alexandria.Tabletele vor ajunge la elevii care nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, în baza unei cereri și a unei declarații scrise.

Citeste si   VOT de BLAM la adresa PSD! PNL obține MAJORITATEA în județul IAȘI


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ