Share

Zona IT din Iași este în creștere continuă. Piața muncii are o cerere constantă de resurse umane pregătite eficient dar acestea nu sunt mereu suficiente pentru angajatori.

Observând această nevoie de training-uri, Iuliana Anton, a venit în 2017 cu o nouă inițiativă pentru piața ieșeană. Aceasta a înființat o școală de IT ce are în prezent peste 1200 de absolvenți, o echipă de mentori de peste 40 de persoane bine pregătite și peste 40 de programe de învățare dezvoltate de la zero de mentorii Wantsome.

Întrebată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” cum a început acest proiect Co-founder-ul și trainer-ul Școlii de IT Wantsome, Iuliana Anton, a declarat:

Am început proiectul în 2017 pentru că am sesizat o nevoie pe piață, o nevoie căreia noi ne puteam adresa în comunitatea de IT din Iași. Am sesizat nevoia aceasta în procesele de recrutare, eu având o firmă de recurtare care se numește ”IT’s wise”. Cunoșteam foarte bine piața și am văzut o nevoie de training a persoanelor care vor să intre în IT dar și a persoanelor care erau în IT și aveau nevoie de un upgrade de skill-uri. Noi am reușit să punem pe picioare acest proiect pentru că am avut skill-urile necesare să ne adresăm acestei nevoi

Fiecare experiență profesională din alt domeniu de activitate este considerată a fi un avantaj la Wantsome. Elevii nu sunt încurajați doar să învețe programe IT, ci și să-și găsească un job în această industrie care să-i avantajeze.

Citeste si   Medicul care a dat Bucureștiul pe Munții Apuseni. Ce MARE pasiune i-a influențat decizia

IT-ul este printre puținele domenii ce are un impact real asupra tuturor ariilor de lucru

Întrebată despre diversitatea persoanelor ce optează pentru reconversia profesională în domeniul IT Co-founder-ul și trainer-ul Școlii de IT Wantsome, Iuliana Anton, a declarat:

”Sunt persoane foarte curioase care vor să învețe IT. Sunt persoane analitice, persoane vorbitoare de limbi străine (în general engleză la nivel B1+). Ca și profil ei vin din diverse domenii: inginerie, medicină, teologie, geografie, filologie, matematică, din finanțe bănci, din call-center, contabilitate, arhitectură, educație.

Nu există domenii pe care să nu le fi avut la Wantsome. De exemplu, în prezent există foarte multe persoane din bănci care vin la noi pentru reconversie profesională și ei sunt foarte, foarte buni în IT. Dacă compania sau start up-ul în care se angajează face o aplicație pentru Banking ei nu pornesc de la 0, cunoștiințele pe care le au din această experiență sunt foarte valoroase


Share

LĂSAȚI UN MESAJ