Share

La nivel declarativ școlile ieșene stau bine la capitolul gestionării situației epidemiologice din județul Iași. Din păcate realitatea este total diferită pentru beneficiarii primari ai educației cât și pentru cadrele didactice.

Tot mai multe focare de infecție sunt depistade în școlile ieșene de către DSP

Pentru elevii ce își desfășoară orele de curs în format fizic sau hibrid, pe zi ce trece șansele de a intra în contact cu noul Coronavirus cresc. În județul Iași putem observa faptul că unele unități de învățământ încearcă să mușamalizeze noile cazuri de infectări. O altă problemă serioasă cu care se confruntă în momentul de față sistemul de învățământ este nerespectarea măsurilor epidemiologice impuse de autorități.

La nivel de țară apar zilnic peste 2000 de cazuri noi confirmate și tot mai multe unități de învățământ intră în scenariul roșu. Școlile fie trec mai întâi prin scenariul galben, fie recurg direct la orele în regim online.

Citeste si   În șapte UNITĂȚI administrativ teritoriale au fost CONSTITUITE consiliile locale și PRIMARII au depus JURĂMÂNTUL

Contactată de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” și întrebată care este poziția Consiliului Județean al Elevilor față de modul în care se gestionează situația epidemiologică în județul Iași, Alina Sava, președintele  organizației ieșene a declarat:

Din punct de vedere epidemiologic, elevii ieșeni ne-au transmis faptul că majoritatea școlilor sunt pregătite în lupta cu Covid-19 și atât personalul, cât și resursele necesare sunt prezente.

Cu toate acestea, observăm în unele unități de învățământ mușamalizarea infectării cu Covid-19, ceea ce poate fi o adevărată problemă pentru comunitate. În același timp, am primit mesaje cum că există cadre didactice care nu poartă mască pe parcursul orelor de curs, comportament ce este o încălcare a legii și ar trebui sancționat

La nivel de țară există 900.000 de elevi privați de educație din cauza lipsei resurselor necesare pentru accesarea orelor în regim online. Deși autoritățile promit din vară faptul că acest imediment va fi rezolvat, observăm faptul că tot mai mulți elevi se confruntă cu această problemă și rezolvările întârzie să apară.

Citeste si   Ludovic ORBAN își plasează un ”gardian” în coasta lui Mihai CHIRICA și Costel ALEXE! Alexandru KOCSIS a prins loc ELIGIBIL pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL IAȘI

Inspectoratul Școlar Județean a declarat faptul că este responsabilitatea Consiliilor Locale și a Primăriilor să achiziționeze dispozitivele necesare și să se asigure că fiecare elev are acces la internet pentru a participa la ore. Putem observa faptul că autoritățile aruncă constant vina de la o instituție la alta fără a-și asuma niciuna responsabilitatea pentru asigurarea accesului la educație.

Pentru elevii care învață de acasă, există o serie de probleme precum picarea internetului sau a curentului electric în școală, dar și comunicarea precară cu cadrul didactic de la școală. Noi înțelegem greutatea pe care o poartă profesorii și dificultarea de a se adresa atât celor din clasă, cât și mediului online, dar totodată trebuie să ne asigurăm că toate probleme sunt semnalate pentru a fi rezolvate. Am fost sesizați că există școli unde profesorii refuză să-și facă orele și în mediul online, iar jumătatea de clasă care se află acasă în fața calculatorului este uitată. 

Tragem un semnal de alarmă asupra nerespectării măsurilor de prevenire a infectării cu Sars-Cov-2 și rugăm întreaga comunitate să aibă grijă și să se protejeze” a mai declarat Alina Sava, președintele Consiliulu Județean al Elevilor din Iași.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ