Share

Luni şi marţi, şcolile şi grădiniţele sunt închise în Bucureşti şi în judeţul Ilfovdin cauza condiţiilor meteo, a anunţat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri seară, că grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi, în condiţiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute.

Hotărârea a fost luată în urma unei consultări cu ministrul Educației, cu inspectorul școlar șef al București și cu câțiva directori de școli.

“Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile”, a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliției Municipale.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

De asemenea, Gabriela Firea a afirmat că prefectul de Ilfov i-a transmis că a luat aceeași decizie.

Primarul general a adăugat că va discuta ulterior cu ministrul Educației și cu inspectorul școlar pentru a se stabili dacă școala va putea începe de miercuri sau poate de joi, când, a arătat ea, este prima zi în care vremea se va îmbunătăți în Capitală.

Citeste si   TUIAȘI a fost cooptată într-un proiect de CERCETARE pentru dezvoltarea de TEHNOLOGII utilizate de Armata SUA

Potrivit legii, inspectoratele Scolare pot decide suspendarea pentru anumite niveluri de învăţământ, iar ulterior se vor lua măsurile corespunzătoare pentru recuperarea orelor pierdute. Hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru Bucureşti şi alte 11 judeţe din sud-estul ţării, valabil vineri între orele 02.00 – 18.00, şi cod galben pentru alte 15 judeţe, care intră în vigoare joi, la ora 22.00, fiind valabil până vineri, ora 20.00.

Începând de vineri, 6 ianuarie și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între—25 și—15 grade. ANM va actualiza avertizările.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ