Share

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Normele ortografice ale scrierii lui „â” şi „sunt” în grafia limbii române au devenit obligatorii pentru instituţiile de învăţămînt din R. Moldova. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri de ministrul Educaţiei, Corina Fusu, cu scopul de „a asigura respectarea prevederilor Consiliului Suprem pentru ştiinţă şi dezvoltare tehnologică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM)”, informează MOLDPRES.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, conducătorii instituţiilor de învăţămînt vor asigura implementarea în sistemul de instruire a recomandărilor de aplicare a normelor ortografice de scriere a lui „â” şi „sunt” în limba română.

Ordinul stipulează, de asemenea, că elaborarea, tipărirea manualelor, ghidurilor metodice, materialelor didactice şi a altor suporturi şi resurse educaţionale se va efectua cu respectarea normelor ortografice de scriere a lui „â” şi „sunt” în limba română.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

 

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

Mai multe pe: moldpres.md


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ