Share

Informații dintr-o ancheta DNA date pe surse de către Primăria Iași. Ce se întâmplă domnule Primar CHIRICA?

Informații din ancheta DNA care îi privește pe Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Daniel Achitei, fostul director de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, dar si omul de afaceri Ioan Echimov, administratorul Eky- Sam SRL Targu Frumos.

Procurorii DNA ar fi solicitat municipalității ieșene informații despre bunurile mobile și imobile pe care le dețin toți aceștia în municipiul Iasi.

BZI speculează pe această temă și indică că acesta ar fi un semn că se intenționează impunerea unui sechestru pe averea celor implicați în dosar.

Din moment ce procurorii DNA solicită persoanelor aflate sub anchetă să păstreze confidențialitatea datelor supuse anchetei, cum este posibil ca o instituție publică sa nu reușească să păstreze caracterul confidențial al acestor date?  

Mai mult decât atât, tot BZI, indică și faptul că Primăria trebuia ca până ieri să pună la dispoziția procurorilor DNA toate documentele solicitate.

Reporterii cotidianului “Buna Dimineata Iasi” au solicitat un punct de vedere din partea purtătorului de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga. Acesta a refuzat să răspundă la telefon.

Faptul în sine este deosebit de grav. Din această cauză redacția “Buna Dimineata Iasi” va declanșa o anchetă. Ne dorim ca rezultatul demersurilor noastre să contribuie la demascarea sistemului prin care aceste informații sunt scurse către bzi.ro. Reamintim faptul că aceste informații sunt extrase dintr-o anchetă aflată în plină desfășurare.

Din moment ce procurorii solicită persoanelor aflate sub anchetă să păstreze confidențialitatea datelor supuse anchetei, cum este posibil ca o instituție publică sa nu reușească să păstreze caracterul confidențial al acestor date?

Totodată, faptul în sine demonstrează încă o dată, deși nu mai era nevoie, că acuzațiile aduse grupului infracțional din jurul BZI sunt pe deplin justificate. Ziarul “Buna Dimineata Iasi” va rămâne alături de oamenii politici sau de afaceri, respectiv jurnaliștii care au demonstrat mult curaj în demascarea practicilor ilegale marca BZI.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ