Teatrul Național Iași anunță deschiderea stagiunii 2019-2020. Pe actori îi asteaptă un septembrie bogat în repetiții pentru proiecte teatrale noi, participări la festivaluri prestigioase și spectacole

„8 FEMEI”, primul spectacol al stagiunii, este programat pe 12 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Un spectacol în regia Irinei Popescu-Boieru și scenografia Rodicăi Arghir.

Din distribuție pe următorii autori: Pusa Darie, Irina Răduțu Codreanu, Catinca Tudose, Brândușa Aciobăniței, Haruna Condurache, Livia Iorga, Andreea Boboc, Mălina Lazăr.

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern

Pe scena Sălii Mari, în luna septembrie, spectatorii mai pot vedea:

  • ”O SCRISOARE PIERDUTĂ”, 14 septembrie, ora 19:00
  • ”COLIVIA”, 15 septembrie, ora 19:00
  • ”GUNOIERUL”, 16 septembrie, ora 18:00
  • ”SANDROS”, 16 septembie, ora 19:30
  • ”IARNA DRAGOSTEI NOASTRE”, 17 septembrie, ora 18:30
  • ”MEMORIA APEI”, 19 septembrie, ora 18:00

”O SCRISOARE PIERDUTĂ”, sub o altfel de abordare

Din 1974 până astăzi, deci mai bine de 40 de ani, am pus în scenă Scrisoarea … de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu realităţile contemporane. Geniul lui Caragiale a surprins şi imortalizat tipologii comportamentale şi trăsături esenţiale ale celor care trăiesc în acest spaţiu geografic, ci şi obsesiile vremii lui care s-au perpetuat vreme de 130 de ani şi care, sunt convins că vor exista şi peste 130 de ani de aici în colo.

Iată de ce acest spectacol se petrece în anul în care citiţi aceste rânduri, an în care, ca şi în 1884, problemele noastre sunt revizuirea Constituţiei, corupţia, Europa „cu ochii aţintiţi asupra noastră” şi mai ales „eu cu cine votez”, a declarat Mircea Cornișescu.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

 

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ