Share

Surse din cadrul Institutului de Psihiatrie SOCOLA din IASI ne-au informat asupra faptului ca, in data de 26.06.2018, fostul manager prin Decizia Nr. 225 numește pe Dr. Raluca Ioana Prepelita medic coordonator al activitatii in Camera de Garda.

Decizia vine la pachet cu un spor de 5% la salariu. Decizia este contrasemnata de Cons. Jr. Corneliu Prepelita, pe atunci Sef serviciu Runos

Din concluziile Corpului de control al primului ministru în urma vizitei din perioada ianuariefebruarie 2019 la Institutul de Psihiatrie Socola, reiese ca dna Dr. Raluca Ioana Prepelita a fost numita ilegal pentru ca nu exista functia de coordonator Camera de Garda in statul de functii, implicit nu poate fi remunerata, ci doar functia Medic Coordonator Triaj si este in atributiile directe ale directorului medical.

Corneliu Prepelita, fiind juristul Institutului a uitat sa isi cheme sotia in instanta si sa inapoieze prejudicial produs Institutului

Prin cele semnalate, Corpul de Control al Primului Ministru solicita Institutului sa dea o decizie care sa o anuleze pe cea din 26.06.2018 si sa recupeze prejudiciul creat institutului prin plata unui spor care nu exista.

Intre timp doamna Ec. Adriana Taraboanta castiga procesul cu Institutul de Psihiatrie Socola Iasi si este repusa pe functia de Sef serviciu Runos, iar Corneliu Prepelita printr-un artificiu este mutat inapoi pe postul de jurist.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI
Corneliu și Raluca PREPELIȚĂ

Corneliu Prepelita, fiind juristul Institutului a uitat sa isi cheme sotia in instanta si sa inapoieze prejudicial produs Institutului.

Asa apare decizia 213/28.05.2019, in care se specifica la punctul 2 de coordonarea activitatii Camerei de Garda- Triaj se va ocupa directorul medical, iar la punctul 5 se mentioneaza ca se poate ataca in instanta de catre dna Dr. Raluca Ioana Prepelita daca aceasta considera ca s-a produs o nedreptate.

 Stiind ca nu are castig de cauza in instanta din cauza faptului ca prima decizie a fost ilegala, iar instanta o poate obliga sa restituie sporul incasat ilegal, prefera sa nu atace decizia si sa ramana cu banii, stiind evident ca sotul ei nu va inainta o actiune impotriva ei.

Noul manager Adrian Saramet cade in capcana juristului Corneliu Prepelita

In data de 16.03.2020, prin decizia nr. 185, noul manager Adrian Saramet cade in capcana juristului Corneliu Prepelita care reuseste sa isi impuna din nou sotia, medic coordonator camera de garda si medic coordonator Centrul de Sanatate Mintala Bucium. Din nou se ofera sporul de 5% la salar, fara ca macar sa fi recuperat ceva din prejudiciul creat cu 11 luni in urma.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Inchisoare de la unu la 5 ani

Art. 301 Conflict de Interese conform Codului Penal

(1)Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sinepentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Conducerea ar trebui să consulte Regulamentul de ordine interioara al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi, pag 13, art 31, lit D.

Referitor la decizia din 2020, Managerul Bogdan Sarament si departamentul juridic au incalcat articolul de mai jos pentru ca nu au trecut perioada de maxim 6 luni in decizia dnei Dr. Prepelita, iar functia nu exista in statul de functii la fel ca in anul precedent.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Secțiunea a 3-a Ocuparea funcției de medic șef de secție, șef de laborator și de farmacist șef

Art. 21. – Acordarea de delegație pentru funcția de medic șef de secție, șef de laborator și farmacist șef se va face în condițiile prevăzute de lege și numai pentru perioada cuprinsă între data vacantării postului și data finalizării concursului, dar nu mai mult de 6 luni, cu posibilitatea de reînnoire a delegației.

Prin urmare domnule Manager SARAMET BOGDAN:

 1. A fost organizat concurs pentru functia de medic coordonator camera de garda sau coordonator al Centrului de Sanatate Mintala Bucium in ultimii 10 ani ?
 2. In baza carei legi a decis managerul unitatii sa ia din atributiile exclusive ale directorului medical (loc obtinut prin concurs) si sa le delege unei alte persoane ?
 3. De ce nu a initiat juristul Corneliu Prepelita actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat Institutului de Psihiatrie de catre sotia sa, Dr. Raluca Prepelita (mai departe de ratiunile personale evidente)?
 4. De ce a dezinformat juristul Prepelita, atat fosta cat si actuala conducere a Institutului si ce masuri urmeaza a fi luate impotriva acestuia?

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

6 COMENTARII

 1. Socola pune in scena o noua piese de teatru. Un doctor care se crede statul roman, cu o mana ia si cu o mana semnezeaza, altul care se vopseste sa isi creasca stima de sine fiind un pradator innascut.Asta se intampla cand unul care fura lemne din padure ajunge mare sef, altul care se crede Tudorel Toader Jr. si aplica legea proprie si face doar interpretari pe baza franturilor de lege iar rezultatul trebuie sa fie cel indicat de doamna isterica. Am mai vazut filmul asta si nu s a terminat bine, cineva platitind iar altcineva isterizandu-se un pic mai mult ca inainte pe motiv ca rezultatul nu e cel dorit. Va fi inca un caz in care sesizarea din oficiu este doar o gluma proasta a sistemului judiciar din Romania. Dormi usor Romania, somnul natiunii naste monstrii asemeni personajelor noastre.

 2. Poate il loveste un covid pe domnul
  Durduliu :)) doar slabeste un pic, iar doamna cu siguranta va fi asimptomatica ( imunitatea
  si demnitatea virusului )… Fereasca Dumnezeu sa ajungeti pe mana ei … foloseste tehnici de hipnoza prin urlete si tipete cu frecventa inalta

 3. Omerta de Socola. Cred ca toti medicii de acolo au beneficii ca doamna din articol din moment ce nimeni nu a reclamat nimic, niciodata. Un caz de studiu cum se inventeaza posturi/functii de conducere cand ele nu exista. Cam asa a procedat PNL -ul cu toti cei 4000 de noi angajati la stat in perioada Noiembrie 2019-Februarie 2020. Va plati cineva furtul din banul public ? Asta e intrebarea si concluzia. Pana una alta, popor nu uita sa platesti contributiile si impozitele, pentru ca trebuie sa fim solidari cu cei de mai sus sau cu cei care au pensii speciale ( da, alea desfintate in maxim 30 de zile de cand vine PNL-ul la putere )

LĂSAȚI UN MESAJ