Se fură din primăria Podu Iloaiei, dar nimeni nu cunoaște situația

În data de 12.08.2019, spre dimineață a avut loc o spargere la primăria Podu Iloaiei,  paguba fiind una considerabilă. Ciudat este faptul că persoanele responsabile din instituție nu cunosc amănunte.

Din informațiile noastre a fost sustrasă o motocoasă în valoare de peste 10,000 de lei, o mașină de tuns iarba în valoare aproximativ 8,000 de lei si alte echipamente folosite la amenajarea spațiilor verzi.  Anexa în care erau depozitate echipamentele se află lângă arhiva Primariei și nu se știe până la acest moment dacă au fost furate și documente ale primăriei.

Contactat telefonic în nenumerate rânduri, primarul orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi Istrate nu a răspuns la telefon.

Am încercat să aflăm informații și de la viceprimarul Tcaciuc Constantin, acesta declarând că: ”Astăzi mi-am luat liber, am un eveniment în familie și a fost necesar să fiu prezent. Nu știu ce s-a întâmplat la primărie în legătură cu furtul de care mă întrebați. Legat de domnul primar, din cunoștințele mele acesta trebuia să plece într-o deplasare la București, poate acesta este motivul pentru care nu vă răspunde

Ori nu cunosc informații, ori nu doresc să le ofere. Responsabilitatea pasată între poliție și primărie

Din sursele Buna Dimineata Iasi, mașina primarului orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi Istrate, a fost parcată în fața primăriei ieri, 12 august, orele 10:00.

Contactat de reporterii ziarului Buna Dimineata Iasi, șeful poliției Podu Iloaiei, Zănoagea Vasile, nu a dorit să facă nici o declarație afirmând că doar primarul poate oferi informații legate de acest subiect.

Deși nimeni nu a văzut și nu știe nimic despre acest incident menționăm faptul că Poliția Criminalistică a luat amprente de la fața locului până în jurul orei 12:30.

Agenții de poliție au fost seasizați de către administratorul unei instituții publice din Podu Iloaiei cu privire la faptul că dintr-o anexă aflată în cadrul primăriei Podu Iloaiei au fost sustrase mai multe bunuri.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și colegii mei continuă cercetările pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale. Din ce cunosc și eu, sediul Poliției Locale se află în apropierea primăriei, dar mai multe detalii nu vă pot oferi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Buştiuc.

 

1 COMENTARIU

  1. Wuau begeta magica dispar lucruri in valoare si nu stie nimeni nimic 🤔🤔🤔 e imposibil primaria trebuie sa aiba alarme. Hoții nu se duc la furat pina nu stiu exact ca au ce fura cineva din primărie lea dat pontu in vigulete informați. Nu cred ca prin imprejurime nu sunt telecamere de filmat. Politia daca vrea găsește faptasii.

LĂSAȚI UN MESAJ