Share

Pe data de 21.12.2017 in cadrul sedintei de Consiliu de Administratie a Aeroportului Iasi, a fost adoptata HCA Nr 23/21.12.2017, hotarare cu totul ilegala, cu incalcarea prevederilor din Contractul de Mandat C98/12.10.2017, incalcarea Cod Civil Art 1270, incalcarea ROF Consiliu de Administratie.

Alexandru ANGHEL (directorul suspendat al Aeroportului Iași): “este de neinteles lipsa unei reactii ferme”

In calitate de Presedinte al Consiliului Judetean, Maricel POPA avea obligatia de a interveni si de asigura respectarea legilor si buna functionare a institutiilor din subordinea Consiliului Judetean, acolo unde sunt semnalate abuzuri evidente. Avand in vedere importanta Aeroportului pentru judetul Iasi, este de neinteles lipsa unei reactie a dl Popa, considera Anghel.

Prin intermediul Ziarului Buna Dimineata Iasi, directorul suspendat al Aeroportului i-a adresat un mesaj direct Presedintelui Consiliului Judetean, Maricel Popa:

“V-am adus la cunostinta personal problemele de la aeroport, aspectele privind nelegalitatea HCA Nr 23/21.12.2017 privind suspendarea, cat si faptul ca HCJ 416/27.10.2017 a fost adoptata avand la baza documente intocmite si semnate utilizand falsul si uzul de fals.

Citeste si   Legea prin care persoanele cu handicap grav sunt scutite de la plata impozitului pe moștenire, promulgată

Este de neimaginat ca Directorului General cu contract in vigoare, sa ii fie restrictionat accesul in aeroport, sa fie sigilat biroul, sa fie suspendat numarul de telefon, in mod abuziv fara ca Autoritatea Tutelara sa intervina sa inteleaga ce se intampla si pentru a lua masurile necesare. 

Implicarea doar la nivel declarativ cat si lipsa de masuri concrete nu sunt in masura sa rezolve situatia existenta, situatie pe care numai dvs in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean sunteti in masura sa o aduceti pe fagasul normal in cel mai scurt timp. Cu speranta ca veti gasi util sa rezolvati in regim de urgenta aspectele de abuz si nelegalitate generate de CA al Aeroportului Iasi”,

Anghel Alexandru – Director General provizoriu

Citeste si   Ludovic Orban, mesaj surprinzător pentru români: Nu țineți cont de deciziile CCR, fiți responsabili și rămâneți în spitale!
În calitate de autoritate tutelară, CJ Iaşi trebuia deja să identifice soluția pentru a încheia scandalul de la Aeroportul din Iași. 

Întrebat de reporterii Ziarului “Buna Dimineata Iasi” dacă  suspendarea directorului Anghel de la Aeroportul Iași a respectat temeiul legal sau nu, Maricel POPA – Președintele Consiliului Județean Iași a replicat că există o lege care trebuie respectată și că nu are prea multă cunoștință de cauză în această situație.

Nu cunosc. Noi am dat un mandat în Consiliul de Administrație, care conform legii 109, articolul 4, misiunea de la Aeroport este în Administrația Publică și atunci este abuz. Noi nu putem să ne dăm cu părerea. Este legea. Este adevărat că unii interpretează Aeroportul ca pe vremea lui Fenechiu, dar noi nu putem interveni”, a precizat Președintele Consiliului Județean Iași,  Maricel Popa pentru redacția Ziarului „Bună Dimineața Iași”.

Citeste si   Doliu în PNL: un fost parlamentar a murit

Pe parcursul conversației, Maricel Popa a mai susținut faptul că situația aeroportului nu trebuie să se asemene cu vremea în care Fenechiu era la conducere.

Legea trebuie să fie respectată de toată lumea și să nu fie ca pe vremea lui Fenechiu. Nu vreau să intervin, nu se poate, despre Consiliul Administrației nu știu”, a mai declarat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ