Veste BUNĂ! Spitalul Județean de URGENȚĂ Suceava va beneficia de noi dotări

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va aproba noi dotări pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava. În acest sens, vor fi efectuate studii de fezabilitate necesare proiectului de extindere a Secţiei de Boli Infecţioase, şi modificarea accesului în spital în vederea adaptării la cerinţele prevăzute pentru împiedicarea răspândirii infecției cu COVID-19. 

Citeste si   A fost ANALIZAT planul de revenire GRADUALĂ a activității MEDICALE anterioare PANDEMIEI în județul SUCEAVA

”Ne pregătim să susţinem revenirea la normal a Spitalului”

Conform declarațiilor lui Gheorghe Flutur, în conformitate cu fundamentarea conducerii unităţii, dezbătută în cadrul Consiliului de Administraţie şi în Consiliul Medical, CJ va asigura bugetul necesar pentru achiziţia unor dotări noi, dar şi pentru realizarea a două studii de fezabilitate.

Este vorba despre asigurarea finanţării pentru o ministaţie de osmoză inversă şi o staţie de andocare pentru Pulsoximetru Masimo Radical, precum şi pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea modernizării, transformării şi extinderii Secţiei de Infecţioase în vederea adaptării la cerinţele epidemiei de COVID-19, şi un altul vizând extinderea şi dotarea zonei de acces în spital pentru separarea cadrelor medicale pe circuit COVID-19.

Ne concentrăm pe pregătirea reluării activităţii normale a spitalului. Acest lucru va fi posibil după ce va scădea numărul de pacienţi infectaţi cu COVID -19. La ora actuală putem spune că trendul este îmbucurător, ceea ce înseamnă că paturile de la Spitalul vechi vor fi suficiente pentru aceste cazuri”, a declarat Gheorghe Flutur.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ