Share

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile și în cazul  obţinerii permisului de conducere. Un număr mare de cursanți atât pe plan local cât și național nu au mai putut da examenul pentru permisul de şofer în aceste ultime două luni de stare de urgență.

Examinările ar putea reîncepe la jumătatea lunii iunie

Mașina ar urma să fie dezinfectată după fiecare examen. De asemenea elevul trebuie să poarte obligatoriu mască și mănuși.

”Singura decizie care s-a luat în privința examinărilor este că elevii se vor programa din oficiu. Nu se va mai pleca din aceeași zonă, nu va mai fi aglomerată zona capăt Dacia, cum se întâmpla de obicei. A fost întocmit un tabel în care se descrie modul de desfășurare a examenelor, urmează să îl primim pe mail, iar elevii vor fi reprogramați pentru examen în ordine cronologicăa declarat administratorul unei școli auto din Iași.

Cursanţii şi instructorii  trebuie să o ia de la capăt cu actele şi cu pregătirea

”Elevii care au avut examenele anulate din cauza intrării în stare de urgență au fost deja primii reprogramați în intervalul 2-10 iunie. Următoarele examinări vor avea loc după această dată, imediat de vom primi și noi graficul” a declarat administratorul unei școli auto din Iași.

Dacă înainte de pandemie se făceau programări pentru obținerea permisului de conducere cu luni înainte, în prezent instructorii sunt sceptici

”Am suferit cu toții. Nu am lucrat timp de două luni, nu am avut elevi, nu s-au dat examene. Cel puțin noi avem și 4 mașini în leasing pe care a trebuit să le plătim în continuare. Toți angajații au fost trimiși în șomaj tehnic, cum spuneam timp de două luni noi nu am produs nimic ba dimpotrivă am avut și câteva cheltuieli. Mulți din cei care aveau de gând să se înscrie la cursurile școlii de șoferi au rămas fără bani în perioada aceasta.

E greu, se simte acest lucru, sperăm să își revină lucrurile cât de cât la normal. Ne gândim că poate din vară, iunie-iulie să revenim la normal, deși cred că anul acesta va fi mai dificil, cel puțin pentru noi, școlile de șoferi din Iași”, a mai declarat administratorul unei școli auto din Iași.

Examenele ar putea dura mai puțin de 25 de minute asa cum este prevazut minimul iar a treia persoană din mașină, martorul ar putea sa nu mai fie având în vedere faptul  că oricum examenele sunt înregistrate audio și video. Mai mult, cursurile teoretice s-ar putea muta în online.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share

LĂSAȚI UN MESAJ