În satul Băiceni din comuna Cucuteni, biserica va intra într-un proces de renovare

Prin urmare, primarul din localitate, Brânză Pamfilică, a lansat o licitație ce are în vedere proiectarea, verificarea tehnică a proiectării, asistența tehnică și execuția lucrării de construcție a bisericii de lemn ”Sfânta Treime”, monument istoric, din satul Băiceni.

Valoarea totală estimată se ridică în jurul sumei de 1060882.31 RON. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 10.06.2019, ora 15:00.

Primarul spune că acest proiect a fost și în trecut scos la licitație, însă, lucrurile care vizează monumetele istorice, prezintă un grad mai ridicat de dificultate și, prin urmare, firmele nu se înghesuie să se angajeze în acest tip de proiect.

Este un proiect depus pe fonduri europene cu finanțare de 250000 Euro. Proiectul a mai fost scos la licitație încă de două ori, însă nu s-a prezentat nimeni. Lucrările la monumentele istorice sunt mai complicate.  Biserica necesită restaurare și reparații în totalitate. Acest monument istoric datează din anul 1700 și precizez că și în ziua de astăzi se slujește în biserică o dată pe lună”, a declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ