Franţa va introduce o nouă taxă pentru biletele de avion

Ministerul Transporturilor de la Paris a anunţat că impozitul ecologic va fi cuprins între 1,50 şi 18 euro pentru fiecare bilet de avion.

Conform estimărilor, ecotaxa ar urma să genereze 182 de milioane de euro, fond care va fi utilizat pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport mai ecologice.

Ecotaxa se va aplica din anul 2020 tuturor curselor aeriene care decolează de pe aeroporturi din Franţa, cu excepţia zborurilor de corespondenţă şi celor cu destinaţia Corsica sau teritorii franceze de peste mări, informează Mediafax.

Impozitul li se va aplica tuturor companiilor aeriene. Pentru cursele interne şi intraeuropene, ecotaxa va fi de 1,5 euro la clasa economică şi 9 euro la clasa business.

Pentru cursele care au destinaţii în afara Uniunii Europene, taxa va fi de 3 euro la clasa economică şi 18 euro la clasa business.

Pentru zborurile în afara Uniunii Europene, eco-taxa va fi de 3 euro pentru zborurile la clasa economic și de 18 euro pentru clasa business.

Noua taxă ar urma să aducă venituri bugetare suplimentare de 180 de milioane de euro în 2020, fonduri care vor fi consacrate investițiilor în infrastructuri de transport mai ecologice, în special feroviare, potrivit ministrului francez al Transporturilor, Elisabeth Borne.

LĂSAȚI UN MESAJ