Share

Vor începe construcțiiile la un nou pasaj ieșean

Primăria Municipiului Iași intenționează să construiască un pasaj care să lege zona centrală, mai exact bd. Anastasie Panu, de cartierul Tătărași. Pasajul Anastasie Panu ar urma să fie subteran și implică o serie de transformări în zona Baș Ceauș.

Conform edilului, planul este de a începe demersurile pentru realizarea unui pasaj subteran în prelungirea bd. Anastasie Panu, prin bd. Tudor Vladimirescu, spre Tătărași. Inventarierea este în mare parte realizată și va presupune schimburi de parcele, reconfigurări de parcele sau achiziții ori expropieri.

„Am trimis o somație ca până la 31 decembrie să fie desființate chioșcurile funerare din zona Baș Ceauș. Nu vrem să încurcăm comerțul de pompe funebre, dar el trebuie să se desfășoare lângă cimitire, în spații dedicate. Este o zonă insalubră, funebră, nu arată deloc bine.

Sunt suprafețe care aparțin Municipiului Iași. Le vom elibera pentru a putea începe programul de proiectare a viitorului pasaj Anastasie Panu. Acesta va presupune construirea unei girații pe bulevardul Tudor Vladimirescu cu racordare spre zona Tătărași. Totodată, am dispus inventarierea tuturor proprietăților publice și private din zona bd. Anastasie Panu spre str. Elena Doamna. Să sperăm că vom găsi cea mai scurtă cale pentru a putea duce proiectul la bun sfârșit într-un termen rezonabil. După ce găsim configurația proprietăților, pe baza lor vom defini și tema de proiectare și vom demara licitația”, a afirmat primarul Mihai Chirica ieri, într-o conferință de presă.


Share
Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ