Share

Alianța USR-PLUS a demonstrat, prin scandalurile în care s-a implicat în ultima vreme, că a învățat lecția nedorită a oportunismului politic și a politicianismului. USR a crescut în preferințele românilor cu programul politic de luptă contra abuzurilor justiției, ocupând locuri în Parlamentul actual 2016-2020, dar, după aceea, scandalurile s-au ținut lanț, mai ales după alegerile prezidențiale din 2019 și după alegerile locale din 2020.

Că politicienii USR nu s-au maturizat în parlament, o dovedește modul în care au conceput strategia electorală pentru alegerile parlamentare din această iarnă

Exact ca vechile partide politice contra cărora luptau, membrii USR au ales să promoveze candidați bine cotați la alegerile locale, precum deputatulș Cosette Chichirău sau deputatul Marius Bodea, ”importat” de la PNL, contrar statutului politic al USR. Astfel, în lista de la Camera Deputaților doar primii trei candidați sunt mai cunoscuți: Cosette Chichirău; Monica Berescu, Filip Havarneanu.

Citeste si   Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită de Executiv. Află până când vor fi valabile acestea

Urmează o serie de necunoscuți: Daniel Dîscă – Programator și antreprenor; Emanuel Zanoschi; Mihail Bogdan; Radu Şoimaru; Felix Fiscutean – Vicepreședinte USR municipiu, Florin Bodnar; Andrei Popescu; Gabriel Toma; Elvis Grigorovi. Monica Berescu este propunerea PLUS, ca parte a alianței politice cu USR.

Sunt oameni tineri, fără experiență administrativă, proaspăt absolvenți sau studenți cu studiile de licență sau master încă nefinalizate

Dizidenții din filiala USR Iași au înaintat, în data de 25 octombrie 2020, Tribunalului Iași o contestație referitoare la listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Acțiunea în instanță este îndreptată împotriva Alianței USR-PLUS, a organizației USR prin președintele Dan Barna, a organizației PLUS, prin președintele Dacian Cioloș, și a filialei USR Iași, condusă de Cosette Chichirău.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu despre ”coincidența” între închiderea marelui dosar EADS și numirea lui Kovesi la conducerea Parchetului European - VIDEO

Cosette Chichirău, Filip Havarneanu au obținut votul pentru consiliul local, dar preferă să meargă în Parlament și să ocupe un loc cochet, cald și fără bătaie de cap. Filip Havarneanu este un locotenent politic al deputatului Cosette Chichirău, fapt care l-a și propuslat în ierahia partidului, alegerea sa în fruntea USR Iași trezind numeroase suspiciuni.

La Senat, Marius Bodea, actual deputat și fost membru PNL de foarte mulți ani, fost director al Aeroportului Iași contrazice statutul USR care combate traseismul politic. Singura logică a prezenței lui Bodea a fost să atragă voturi de la PNL, fiindcă mulți membri PNL au fost nemulțumiți de venirea lui Mihai Chirica în PNL.

Citeste si   Fost ministru al Educației, condamnat le 3 ani și 2 luni de închisoare. Ce infracțiuni a comis Cristian Adomniţei

Cristi Berea este cadru didactic universitar asociat și specialist în afaceri, dar fără experiență în administrație. Radu Nechita s-a lipit ca marca de scrisoare de promisiunea Autostrăzii A8, deși proiectul politic va fi manageriat de cei de la PNL. Dan Lungu, actual senator de Iași, scriitor, pus pe locul 5, neeligibil a acuzat USR de traseism politic și a anunțat că-și retrage candidatura.

Practic, arătând că au acționat la fel ca partidele vechi USR și PLUS nu vor putea avea un rezultat notabil la Iași. Este posibil să obțină un loc în Senat și cel mult 2 deputați.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ