Share

Filmul a primit premiul pentru „Cel mai bun lung metraj german” din cadrul ceremoniei „Deutscher Filmpreis” în anul 2015

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la o nouă proiecţie de film în cadrul Serilor de Film German, miercuri, 20 martie 2019, de la ora 18:30. Va fi prezentat filmul “Jack” în regia lui Edward Berger, distins printre altele cu premiul publicului pentru cel mai bun film la Festivalul de Film German în 2014. Ecranizarea va avea loc în sala Sala Bertolt Brecht.

Citeste si   Vești bune pentru locuitorii Comunei UNGHENI! Vor fi reabilitați 6,4 km din DJ249A, Mânzătești – Ungheni

Edward Berger și co-autoarea Nele Mueller-Stöfen descriu într-un mod sensibil, poetic și empatic drama a doi copii, care pornesc în căutarea mamei lor dispărute.

Deși are doar zece ani, Jack învăța de la o vârstă fragedă ce înseamnă asumarea responsabilităţii pentru sine şi pentru fratele lui mai mic, Manuel. Mama lor, o tânără de 26 ani care îi creşte singură, lucrează în timpul zilei și deseori iese seara în oraş, lăsându-i adesea nesupravegheaţi, lucru care într-o zi conduce la un incident, în urma căruia Jack este considerat vinovat şi din această cauză este trimis de autorități într-un cămin social.

Citeste si   Începe ADMITEREA fără TAXĂ la facultățile din cadrul USAMV IAȘI

Acolo, copilul intră în curând în conflict cu alţi băieţi, dar reuşeşte să fugă şi să se întoarcă acasă, unde deloc surprinzător, mama sa este din nou absentă.

Împreună cu fratele său mai mic, porneşte în căutarea ei, cutreieră străzile Berlinului ziua şi noaptea, în speranţa că o vor găsi. În cele din urmă, decizia lui curajoasă și surprinzătoare oferă un motiv de reflecţie pentru noi toți.

Citeste si   INTERVIU cu Prof. Univ. Dr. Gabriel MURSA: ”Ne aflăm în an ELECTORAL, iar POPULISMUL este greu de STĂPÂNIT”

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ