Share

România nu are în acest moment semnat un ACT ferm de extrădare cu Serbia. Lipsa unui astfel de ACORD face extrem de dificilă extrădarea sa în România.

Ghiță este considerat o piesă de rezistență în demantelarea CORUPȚIEI în România. Partea sârbă a fost informată foarte exact despre natura juridică a acestui cetățean român.

Serbia va accepta cererea României! Dacă Serbia ar fi vrut să îl ascundă pe Ghiță … Să ne amintim ce perioadă lungă de timp au reușit să se ascundă celebrii fugari sârbi.

Pentru mediul politic român reținerea lui Sebastian Ghiță este o adevărată bombă nucleară. Este de așteptat ca viitorul proces al lui Ghiță să dureze mult timp. Cu siguranță va fi un nou punct de cotitură în lupta procurorilor români cu sistemul corupt din România.

Pe numele lui Ghita figurează deja mai multe mandate de arestare și câteva procese. Implicarea acestuia în profunzimea politicii românești dar și a sistemului de securitate respectiv de justiție îl transformă într-un personaj cheie.

Prin urmare, discuțiile româno-sârbe pe tema extrădării lui Ghită nu vizează un simplu cetățean – infractor de drept român.

Procedura de extrădare este demarată prin Ministerul Justiției. Când formele de extrădare vor fi pregătite, reprezentanții Poliției Române vor pune în practică mandatul de aducere în România.


CITEȘTE ȘI …

Fuga nu este o opțiune! Sebastian GHIȚĂ a fost PRINS la Belgrad!


Ghiță a folosit o identitate falsă prezentându-se drept cetățean sloven. Cu această identitate a fost reținut de polițiștii sârbi.

Pe numele acestuia erau eliberate două mandate de căutare internaționale. Știri despre prezența lui Ghita în Serbia au mai fost vehiculate în România, dar autoritățile au infirmat oficial această informație.

Singura convenție semnată de România și Serbia este din 1957!

Sistemul de informații românesc nu și-a prezentat implicarea. Mai mult, reținerea lui Ghita pare a fi urmarea neglijenței acestuia.

SRI l-a scăpat de sub urmărire pe Ghiță încă din România. Asta în condițiile în care acesta era suspect în multiple cauze penale: dare de mită, șantaj și conducere fără permis sunt doar câteva dintre ele.

Informațiile de care beneficia Ghiță indică prezența unui sprijin puternic venit din interiorul Sistemului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ