Secretara de la Târgu Frumos, Felicia Spuler a scăpat de toate acuzațiile de infracțiunea de abuz în serviciu 

Felicia SPULBER, și-a apărat primarul din calitatea sa de secretar al Primăriei Târgu-Frumos, cu riscul de a deveni la rândul său inculpată într-un  dosar de abuz în serviciu.

Din momentul trimiterii sale în judecată, SPULBER nu a mai fost secretar. Procesul s-a judecat pe fond, iar primarul din Târgu Frumos, Ionel VĂTĂMANU, și-a văzut liniștit de-ale Primăriei pentru că a optat pentru delegarea temporară a unei persoane cu abilități limitate în funcția de secretar.

De unde a pornit totul?

Primarul de la Târgu-Frumos, Ionel VĂTĂMANU, a fost condamnat defintiv în octombrie 2016 de Curtea Ieşeană de Apel în urma unui abuz în serviciu.

Atunci, firma lui VĂTĂMANU, Ţac-Ţac SRL, care concesionase de la Primăria Târgu Frumos un teren situat în centrul oraşului, s-a extins şi în afara acestuia. Un an mai târziu, ajuns primar, VĂTĂMANU l-a împuternicit pe viceprimar, să vândă terenul concesionat către Ţac-Ţac SRL.

Primele adrese de după pronunțarea sentinţei ale Instituţiei Prefectului către secretarul primăriei au fost trimise la începutul anului trecut. Chiar înainte de revocarea sa, prefectul de atunci, Marian Grigoraş, a trimis o adresă și la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Citeste si   Mihaela IVANCIA (PSD): "NU am mai vrut să suport MONOLOGUL gângav și GREU exprimat"

După câteva verificări, poliţiştii au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, care a întocmit rechizitoriul pentru secretarul Primăriei Târgu-Frumos, Felicia SPULBER. Cauza a trecut de faza preliminară, dar Felicia SPULBER a depus contestaţie la Tribunalul Iaşi. Fiind trimisă în judecată, primarul Ionel VĂTĂMANU, a fost nevoit să o suspende din funcţia de secretar.

În urma condamnării penale, Agenţia Naţională de Integritate (ANI), l-a declarat pe, VĂTĂMANU, în iulie 2017, INCOMPATIBIL cu funcţia pe care o ocupă. Nici atunci secretarul nu a procedat la redactarea referatului.

Felicia SPULBER declarată nevinovată de abuz în serviciu

Judecătoria Pașcani a decis pe data de 03.10.2019, că Felicia SPULBER nu este vinovată de infracțiunea de abuz în serviciu în care este acuzată de către procurori Prefectura Iași.

Plângerea penală împotriva Feliciei SPULBER fusese depusă de prefectul Marian ȘERBESCU, care o acuză pe aceasta că refuză să emită ordinul de încetare a  mandatului primarului Ionel VĂTĂMANU.

Edilul din Târgu-Frumos primise condamnarea și suspendarea în dosarul în care era judecat de INCOMPATIBILITATE. În sentință se preciza că sunt suspendate și interdicțiile, inclusiv cea de a  ocupa funcția de PRIMAR, dar cu toate acestea prefectul sustinea că mandatul lui VĂTĂMANU, trebuia sa înceteze.

Citeste si   Ludovic Orban: "Vom crește pensiile, dar cu cât ne vom permite. Mărirea cu 40%, o nucă fierbinte pregătită din timp de PSD"

Prefectul, Marian ȘERBESCU, a invocat o decizie a Înaltei Curți care arată ca toți primarii condamnați indiferent de forma de executare a pedepsei (suspendare, executare) trebuie sa-și piardă mandatul.

Procurorii au trimis-o în judecată pe Felicia SPULBER, pe 26 ianuarie 2018. 

Pe data de 03.10.2019, s-a pronunțat decizia de achitare în dosarul secretarei de la Târgu- Frumos.

”Achită pe inculpata Spulber Felicia-Elena, pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată în sentința de pe data de 03.10.2019.

De ce a fost declarată nevinovată Felicia SPULBER? 

În apărarea Feliciei Spulber s-a arătat că decizia Înaltei Curți invocată de Prefect nu putea fi pusă în aplicare decât de o altă instanță de judecată, potrivit art.126 alineatul 3 din Constituția României.

„Este o soluție deosebit de importantă pentru practica judiciară. S-a dovedit ca Felicia Spulber, clienta mea este absolut nevinovată și că refuzul său de a întocmi respectivul referat cerut de prefect era perfect justificat”, a declarat Robert AMUNTENCEI, avocatul fostei secretare.

Cifră de afaceri record! 11.784.971 de lei în 2018

Contractele cu statul reprezintă sursa permanentă de venit a fostului om de afaceri, actual Primar la Târgu-Frumos, Ion VĂTĂMANU. 

Doar în 2018, firma ieșeană ȚAC – ȚAC SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 11.787.971 lei și un profit de 116.910 lei.

Citeste si   Medicii de familie din IAȘI așteaptă STIMULENTUL de RISC promis de către GUVERN

ȚAC – ȚAC SRL a fost înființată în 1993 și înregistrează 134 de angajați.

Obiectul de activitate a firmei primarului din Târgu-Frumos, Ionel VĂTĂMANU,  l-a constituit ”Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”.

Unicul asocia și administrator al firmei ȚAC – ȚAC SRL, este Zinica VĂTĂMANU.

La ce este bună aparteneța și influența politică?

Aceasta este doar o practică de succes a reprezentanților noștri politici care își folosesc influența politică pentru a-și facilita accesul spre bugetele unor instituții publice aflate în raza lor de acțiune.

Contracte încheiate de firma ȚAC – ȚAC SRL cu instituțiile STATULUI

Procedură

Autoritarea contractată

Valoare

Dată contract

Cumpărare directăUNITATEA DE ASISTENTA MEDICO-SOCIALA “DR. ELENA POPOVICI”1.755 RON31-05-2019
Cumpărare directăCĂMIN PENSIONARI1.241 RON31-05-2019
Cumpărare directăCĂMIN PENSIONARI1.241 RON10-05-2019
Cumpărare directăDIRECȚIA DE ASISTENTA SOCIALĂ IAȘI6.510 RON25-04-2019
Cumpărare directăSpitalul Municipal de Urgenta Pașcani4.400 RON22-04-2019
Cumpărare directăSPITALUL DE PSIHIATRIE ȘI PENTRU MĂSURI DE SIGURANȚĂ PĂDURENI GRAJDURI3.150 RON19-04-2019
Cumpărare directăINSTITUTUL DE PSIHIATRIE “SOCOLA” IAȘI6.750 RON17-04-2019
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ