Share

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași anunță că nu mai sunt paturi la secția de terapie intensivă. Iașul a fost  mai mereu printre primele trei orașe ca număr mare de pacienți infectați cu COVID-19. Lipsa paturilor, și mai ales a celor dotate și cu oxigen a fost o reală problemă încă de la bun început.

”În momentul de faţă la compartimentul de nouă paturi de la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este niciun loc”, a anunţat Carmen Dorobăț,  managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ultimele două paturi libere pentru bolnavii cu noul coronavirus se găsesc la Spitalul Mobil de la Lețcani.

„În momentul de faţă nu mai există paturi care au posibilitatea administrării oxigenului pentru pacienţi care nu sunt de terapie intensivă. De aceea rugăm pacienţii să nu stea acasă până în ultimul moment chiar dacă sunt tineri.

Adică în momentul în care încep să facă febră 38-39 de grade, sau cum spun ei ‘am simţit că nu mai pot respira”, imediat ce încep să aibă o tuse chinuitoare, dureri musculare, este bine să apeleze medicul de familie şi chiar direct triajul Spitalului de Boli Infecţioase”, a spus dr. Carmen Dorobăţ.


Share
Citeste si   Bucuria Crăciunului rămâne aceeași! PALAS ți-a pregătit mii de CADOURI în valoare de 18.000 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ