sedinta-de-guvern-in-perioada-de-carantina-totala!-ludovic-orban-cauta-solutii-pentru-functionarea-economiei

Premierul i-a cerut în ședința de Guvern ministrului Transporturilor să demareze noi investiții în domeniu pentru susținerea economiei.

„Guvernul are ca misiune de bază să asigure funcționarea economiei. Trebuie să avem grijă de cei afectați, de cei care sunt afectați indirect din cauza restrângerilor care au apărut în consumul românilor, să avem grijă să funcționeze toate sectoarele economice”, a spus Ludovic Orban.

„Ministrul Transporturilor, dl. Bode, trebuie să susținem toate investitțiile. Ba mai mult, să demarăm noi investii”, a spus Orban.

În replică, Lucian Bode, ministrul Transporturilor l-a asigurat pe premier că toate lucările de investiții din transport sunt în grafic.

„Termenele pentru finalizarea investitiilor în infrastructura de transport nu se modifică, rămân în grafic”, a spus Bode.

De asemenea, premierul Ludovic Orban i-a solicitat noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului la care va participa şi el pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate în continuare pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Citeste si   Statul român este pregătit pentru un milion de șomeri. Anunțul lui Florin Cîțu

“Mâine dimineaţă voi veni alături de dumneavoastră la Ministerul Sănătăţii şi solicitarea mea e să convocaţi un colegiu al ministerului, astfel încât să stabilim foarte clar toate măsurile care vor continua şi, de asemenea, toate măsurile noi pe care le vom lua în funcţie de evoluţiile care au apărut şi care continuă să apară”, a declarat premierul Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de Guvern care se desfăşoară la Palatul Victoria cu miniştri prezenţi în sală.

Tot în cadrul șefdinței de Guvern, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat la rândul său: „Nu am oprit niciun santier. Am achitat 508 cereri plata din teritoriu. CNI isi continua lucrarile, ANL la fel, nu avem probleme de lichiditati, vom achita banii tuturor constructorilor”.

Premierul Ludovic Orban l-a taxat dur pe ministrul demisionar Victor Costache, cel care declara miercuri seară că toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru COVID-19, echipe de medici urmând să meargă “din uşă în uşă”.

Citeste si   Românii revin în țară prin Vama Nădlac! Victor Ponta, apel către Marcel Vela: ”Noi, practic, importăm Coronavirus"

“Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Noi aplicăm clar procedurile, care sunt validate şi au la bază argumentaţii tehnice şi ştiinţifice. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare”; a declarat Ludovic Orban.

“La ora actuală în România este o ordine de priorităţi la testare. Testarea se poate face doar cu aparate de tip PCR, pentru că doar această modalitate asigură precizia 100%. Noi respectăm cu stricteţe procedura adoptată de INPS, care este de fapt şi o recomandare a Comisiei Europene”, a mai precizat Orban.

Premierul a spus că a pipăit personal cele 2000 de kituri de testare. Orban areamintit moștenirea unui deficit bugetar mare. El a hotărât: ”gata cu panseluțele și ouăle de Paște”.

În altă ordine de idei, premierul Ludovic Orban susține că este greu de instituit un mecanism de plafonare a prețurilor alimentelor de la raft, întrucât cererea a explodat pe piața din cauza panicii din societate induse de anumite fake news-uri. Orban a adăugat că proiectele de lege depuse în Parlament privind plafornarea prețurilor vor conduce la penurie.

Citeste si   Statul român este pregătit pentru un milion de șomeri. Anunțul lui Florin Cîțu

„E greu de instituit un mecanism de plafonare. Daca nu si imposibil! Acum a explodat cererea având in vederea oferta. Oferta e redusa. Și asta din cauza unei panici instituite artificial de fake news-uri. Solutia cea mai buna e de a creste produtia. Sa asigurăm o ofertaă crescută care să fie aproape de cerere.

Ce se vrea prin anumite proiecte din Parlament ne va conduce la penurie”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a anunțat că i-a cerut președintelui Consiliului Concurenței să facă o evaluare a prețurilor produselor de pe piață.

„Sunt produse deficitare, cel putin la carnea de proc, unde producem 30% din consum, asta se datorează si pestei porcine africane, si mai puține la alte produse. Agricultura și industria alimentara functionează”, a spus și ministrul Agriculturii, în ședința de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ