Share

Potrivit primelor informații, pe agenda discuțiilor se află rectificarea bugetară, care urmează să fie aprobată în ședința de Guvern din această săptămână.

Un alt subiect sensibil care ar putea fi luat în discuție, în cadrul ședinței de lucru de astăzi, este cel legat de creșterea pensiilor din această toamnă cu 14 %, în loc de 40%, așa cum s-a stabilit inițial prin Legea pensiilor. 

Citeste si   Alegeri locale 2020. Cine a câștigat în Oltenița, orașul natal al lui Ion Iliescu

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finațelor Florin Cîțu au avut deja o primă discuție pe marginea rectificării bugetare în cadrul unei ședințe de urgență organizate la începutul acestei săptămâni, la Palatul Victoria.

Ulterior acestei întâlniri, într-o postare făcută pe contul său de Facebook, Cîțu afirma că nu o să fie niciodată de acord să arunce țara în aer “pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi”. “Voi administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României”, afirma ministrul în postarea citată.

Citeste si   Elena Lasconi a câștigat alegerile locale de la Câmpulung Muscel. Cum au întâmpinat-o oamenii la Primărie

Aceasta va ficea de-a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență. Premierul Orban a declarat, recent, că “situația economica nu este dintre cele mai bune” și că, prin urmare, va trebui sa drămuim fiecare ban”.

Știre în curs de actualizare.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ