Share

”Am abordat două subiecte importante: planul de verificări efectuate de Direcțiile de Sănătate Publică prin inspectorii sanitari în toate secțiile de Terapie Intensivă din spitale și creșterea capacității de tratare a pacienților care au nevoie de internare în secțiile de Terapie Intensivă.

Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările – fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări privind funcționarea secțiilor de Terapie Intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformitate. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli pritr-o finanțare europeană nerambursabilă.

Citeste si   Premierul Ludovic Orban, convorbire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Ce discută cei doi oficiali

Legat de creșterea capacității de tratare în secțiile de Terapie Intensivă, am discutat în detaliu situația pentru fiecare județ, câte paturi de Terapie Intensivă sunt, câte paturi sunt diponibile, situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de Terapie Intensivă. În urma acestei analize, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport Covid”, a anunțat Orban.

Premierul a precizat că discuțiile au vizat și respectarea rigorilor prevăzute în Ordinul 1500 privind internarea în Terapie Intensivă, ”adică internarea doar a cazurilor efective care necesită internarea în Terapie Intensivă și, în rest, funcționarea acelor secții intermediare despre care am mai vorbit.”

Citeste si   Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori

Săptămâna aceasta, capacitatea locurilor de ATI pentru bolnavii Covid-19 va crește cu cel puțin 200 de paturi, a mai anunțat Orban

Despre tragedia de la Piatra Neamț, Premierul a spus că ”întotdeauna există responsabili, vinovați individual pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere, acum, în schimb, treaba noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări prin respectarea normelor de protecție sanitară, să asigurăm tratarea pacienților și să găsim soluții pentru orice situație care apare. (…) În secțiile de Terapie Intensivă este siguranță. Nu trebuie judecate toate secțiile după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț.”

Citeste si   Nicușor Dan: „Oamenii fără adăpost trebuie să beneficieze de suport real și adaptat la perioada aceasta de pandemie”

De luni, reprezentanții DSP vor face controale drastice la toate secțiile de Terapie Intensivă din țară. Vor fi verificate echipamentele și, de asemenea, nivelul de instruire a personalului.

Verificările au loc după incendiul produs, sâmbătă, la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, soldat cu moartea a zece pacienți. Premierul a anunțat că la Spital au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

Citește și: ”Noi percheziții la Spitalul din Piatra Neamț. Ce caută procurorii”

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ