Președintele care și-a demis tot guvernul într-o singură zi

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a destituit guvernul joi, nemulțumit de performanțele economice ale acestei țări din Asia centrală care suferă de mai mulți ani de scăderea prețului petrolului.

„În numeroase sectoare ale economiei, în ciuda multor legi și decizii guvernamentale, schimbările în bine nu au fost niciodată atinse”, a declarat Nazarbaiev, citat într-un comunicat al președinției, notează AFP.

Citeste si   21 de cadre MEDICALE și 16 PACIENȚI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie IAȘI au fost confirmați POZITIV cu COVID -19

Decizia lui Nursultan Nazarbaiev pune capăt mandatului primului ministru Bakytjan Sanguintaiev, care a preluat funcția în 2016.

Anunțul prezidențial intervine într-un context general de nemulțumire a populației în fața creșterii prețurilor, într-o țară lovită din plin de căderea prețului la petrol, în perioada 2014-2015, și de criza economică din Rusia, care a condus la devalorizarea monedei kazahe.

Citeste si   Spațiile comerciale din IAȘI rămân ÎNCHISE pe perioada stării de ALERTĂ! DSP garantează SIGURANȚA tuturor cumpărătorilor

Șeful statului i-a reproșat guvernului că nu a știut să diversifice o economie foarte dependentă de vastele resurse de hidrocarburi ale Kazahstanului, al căror preț a cunoscut importante fluctuații în ultimii ani.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ