Share

Președintele care și-a demis tot guvernul într-o singură zi

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a destituit guvernul joi, nemulțumit de performanțele economice ale acestei țări din Asia centrală care suferă de mai mulți ani de scăderea prețului petrolului.

„În numeroase sectoare ale economiei, în ciuda multor legi și decizii guvernamentale, schimbările în bine nu au fost niciodată atinse”, a declarat Nazarbaiev, citat într-un comunicat al președinției, notează AFP.

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

Decizia lui Nursultan Nazarbaiev pune capăt mandatului primului ministru Bakytjan Sanguintaiev, care a preluat funcția în 2016.

Anunțul prezidențial intervine într-un context general de nemulțumire a populației în fața creșterii prețurilor, într-o țară lovită din plin de căderea prețului la petrol, în perioada 2014-2015, și de criza economică din Rusia, care a condus la devalorizarea monedei kazahe.

Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Șeful statului i-a reproșat guvernului că nu a știut să diversifice o economie foarte dependentă de vastele resurse de hidrocarburi ale Kazahstanului, al căror preț a cunoscut importante fluctuații în ultimii ani.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ