Share

Având în vedere situația actuală din țară Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat faptul că implementarea unei legi care să reglementeze măsurile ce trebuie luate în cazul izolării sau carantinării este mai mult decât necesară.

România este singura țară din Europa ce nu are o lege despre măsurile necesare în cazuri de izolare sau carantinare

Implementarea acestei legi ar fi benefică pentru cadrul legislativ. Detașarea personalului medical, măsurile de izolare și carantinare ar fi reglementate și structurate în așa fel încât să nu fie încălcate măsurile de siguranță.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon Iași și șefa UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu , a declarat:

”Noi simțim că numărul de cazuri este  foarte mare și în județul Iași și diagnosticăm în continuare mulți pacienți în fiecare zi chiar în urgență pe care îi trimitem la Pneumo și la Boli Infecțioase. Considerăm din punct de vedere medical că toți pacienții care sunt simptomatici trebuie să fie tratați în spital pentru siguranța lor și a tuturor celor din jurul lor cu care intră în contact.

Pacienții care sunt asimptomatici trebuie să fie în anumite locații cu confort dar care să aibă parte de izolare și de supraveghere medicală cel puțin o dată pe zi. Lucrurile sunt foarte serioase în special aici în zona Moldovei. Noi le-am trăit de la cazuri foarte grave care au trebuit să fie incubate cu insuficiență respiratorie și dintre cazurile pe care le-am avut din păcate unele dintre ele au și decedat.

Este nevoie de niște reguli foarte stricte care să fie respectate. Dacă poporul român ar fi ca popoarele nordice să respecte doar recomandări lucrurile ar fi mult mai bune, din păcate s-a dovedit că unii cetățeni români respectă legea doar când există măsuri coercitive. Ca atare, părerea noastră este că atât timp cât există aceste cazuri grave, iar ele sunt multe, regulile trebuie să existe


Share

LĂSAȚI UN MESAJ