Share

 

Ionel Dancă a declarat, luni, la RFI, că „în momentul de față, nu sunt avute în vedere noi măsuri, cel puțin în perioada imediat următoare, deși sigur că se fac analize pe diverse scenarii, dar în momentul de față nu este iminentă adoptarea de noi măsuri”.

Șeful Cancelariei premierului a explicat că, „deși situația este îngrijorătoare și în plan european și la noi în țară, noi facem tot posibilul să asigurăm un echilibru între măsurile de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus și permiterea activităților obișnuite în zona socială, mai ales economică. Cu toții suntem de acord că trebuie să avem grijă că odată cu măsurile de limitare a răspândirii epidemiei, în același timp să permitem continuarea activităților economice și sociale foarte importante, pentru a continua ritmul normal de viață în România (…).

Citeste si   Cristian Rizea: „Ciutacule, prietenii tăi „elefanții” sunt bine?”

În momentul de față, nivelul de răspândire a infecțiilor în România este unul îngrijorător, dar din punct de vedere al capacității sanitare-medicale, deși este o presiune foarte mare asupra sistemului medical, încă suntem într-o zonă care poate fi controlată”.

Șeful Cancelariei primului ministru a mai spus că nivelul de transmitere comunitară a infecțiilor cu coronavirus este „destul de mare, dar nu este o evoluție explozivă, așa cum se întâmplă în alte state europene, ceea ce arată că pe de o parte, deși percepția publică este că autoritățile învinovățesc cetățenii, aruncă vina asupra populației pentru acest nivel de răspândire, este din nou fals. Noi întotdeauna am spus că gradul de conformare în România este unul foarte ridicat. Noi credem că în momentul de față, peste 90% din populație se conformează la aceste măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Din păcate, există o minoritate care poate să aibă un impact din acest punct de vedere mult mai mare”.

Citeste si   Virgil Popescu: Trebuie să ne digitalizăm, altfel nu vom avea capacitatea administrativă să putem atrage, să evaluăm proiecte şi să le putem da drumul

Ionel Dancă a mai precizat, la același post de radio, că „în ceea ce privește rata de deces și din acest punct de vedere România, repet, nu spunem că este bine, că suntem într-o situație pozitivă, suntem într-o situație negativă, îngrijorătoare, dar chiar și în acest context, rata de deces în România este încă la un nivel mai scăzut față de aceste state”.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu despre ”coincidența” între închiderea marelui dosar EADS și numirea lui Kovesi la conducerea Parchetului European - VIDEO

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ