Share

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, propune conducerilor școlilor să interzică accesul elevilor cu telefoanele mobile în școli.

Acesta a declarat, vineri, într-o ședință a Colegiului prefectural, că o astfel de măsură ar trebui impusă în toate unitățile de învățământ, în special în acele școli unde au fost înregistrate cazuri de furturi de telefoane mobile.

Citeste si   PSD le garantează botoșănenilor și tuturor românilor siguranța locurilor de muncă prin Programul ,,Muncă și Demnitate Socială”, în timp ce PNL a generat peste 800.000 de șomeri

Șeful Poliției a prezentat o situație privind creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli, subliniind că în incinta unităților școlare au fost înregistrate 18 cazuri de furt, în special telefoane mobile.

“Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile, prejudiciile fiind mici și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei”, a afirmat Șerbănoiu.

El susține că, pentru evitarea unor astfel de infracțiuni, școlile ar trebui să insereze în regulamentele de ordine interioară “interdicția de deținere de către elevi a telefoanelor mobile sau a altor categorii de gadget-uri”.

Citeste si   IMM-urile au luat cu asalt GRANTURILE pentru capital de lucru! Banii s-au TERMINAT în primele 7 minute de la deschiderea platformei

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ