Share

Cancerul pulmonar și fumatul merg, de cele mai multe ori, mână în mână. Odată cu avansarea bolii, acest tip de cancer se poate manifesta prin tuse agresivă, dificultăți de respirație și mucus cu sânge.

Principalele tratamente includ operațiile, chimioterapia și radioterapia. În 40% dintre cazurile de cancer, doctorii depistează prezența maladiei atunci când aceasta se află în stadii avansate. De aceea, recunoașterea simptomelor este esențială.

Pe lângă cele de mai sus, mai există un semn care poate să apară în cazul pacienților care suferă de cancer pulmonar și care este confundat deseori cu un simptom banal. Singurul semnal care anunță cancerul pulmonar este ignorat de majoritatea persoanelor pentru că este asociat cu un accident sau rană.

Toată lumea se confruntă, din când în când, cu o durere de umăr. Dacă această neplăcere este însă din ce în ce mai frecventă, disconfortul poate anunța prezența cancerului pulmonar.

Cancerul de plămâni poate cauza durerea de umăr în mai multe modalități. Atunci când boala este prezentă în partea superioară a plămânilor (tumoră Pancoast), ea poate afecta anumiți nervi care controlează umerii, brațele, coloana vertebrală și capul.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ