Share

Vicepreşedintele Senatului, Iuliana Scantei, va fi urmărită penal de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Instanţa supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale pe numele acesteia, pentru acuzaţiile de fals şi uz de fals, după ce ar fi devenit senator din partea PNL fără să fie membru de partid.

Iată cum explică situația Dragomir Tomasevschi, fost prefect al judeţului Iaşi. Acesta, a depus în luna ianuarie, o plângere la Parchet în care reclama că notarul public Iuliana Scântei a devenit senator în baza unei simple adeziuni, fără a fi membru de partid.

Tomasevschi arăta în plângere că, pe 19 octombrie 2016 , Iuliana Scântei a formulat o cerere de adeziune prin care a solicitat înscrierea în PNL şi, la aceeaşi dată, a dat o declaraţie prin care acceptă să candideze pentru funcţia de senator.

Citeste si   Vicepremierul Raluca Turcan, la Ialomița: ”Strategie marca PSD: sărăcirea unui județ e confortabilă din punct de vedere politic”

Dragomir TomaseschiSă lămurim esența acestei probleme căreia trebuie să-i facă față notărița Scantei

Cercetările care se fac acum la parchet pentru cauze penale în care apar numele ei și al lui Paltin Sturdza, legate de niște tranzacții dubioase cu terenuri, nu rimează deloc cu criteriile de integritate atât de mult invocate de Alina Gorghiu, înainte de a se bate listele cu candidați în cuie.

Citeste si   Nicușor Dan o invită iar pe Gabriela Firea la dezbatere la Realitatea PLUS

Adică la Liviu Bulgaru, care între timp a fost achitat de instanță pentru niște presupuse fapte de corupție, acele criterii de integritate au fost suficiente pentru a-i respinge candidatura, deși adunase cele mai multe voturi în BPJ, dar la Iulia Scantei, nu.

Iar Iulia Scântei nu obținuse niciun vot din filială pentru candidatura sa. De fapt, nimeni nici nu auzise de ea și probabil că nici ea nu știa că ar candida la Iași.

Continuarea cercetărilor privind această fraudă electorală – pe care eu o consider gravă, pentru că face posibilă traficarea mandatelor de parlamentar – nu doar că o pune pe Alina Gorghiu într-o lumină proastă, dar vor avea de dat socoteală în fața instanței supreme toate persoanele implicate, pe orizontală, în traficarea acestui mandat de senator.

Citeste si   VIDEO Ludovic Orban: Guvernul va ataca la Curtea Constituțională și majorarea pensiilor cu 40%, și stimulentele pentru profesori

În aroganța lor, cei care au gândit că merită forțată notă au făcut o mare prostie

Nu doar că riscă sancțiuni penale, dar au bărbierit PNL de procente bune. Cine să mai vină la un partid în care, de sus până jos, toți dau cu subsemnatul pentru că au făcut trafic cu mandate de parlamentar?!

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ