Senator Iulia Scântei: Dragnea pune în pericol securitatea României, a Europei și a NATO

Atac dur din partea senatorului ieșean Iulia Scântei la adresa lui Liviu Dragnea. Prin intermediul unui comunicat de presă, aceasta acuză comportamentul președintelui PSD, precizând că ”singurul politician român capabil să producă grave incidente de securitate la adresa României, dar și a Europei și a NATO este Liviu Dragnea!”.

Redăm comunicatul integral emis de senatorul liberal:

Singurul politician român capabil să producă grave incidente de securitate la adresa României, dar și a Europei și a NATO este Liviu Dragnea!

Și o face deliberat, programatic și structural, folosindu-se de Guvern, de Parlament, de CCR, de resursele țării, doar cu un singur scop: să nu ajungă la pușcărie și să fie liber, la putere, liber să distrugă o țară – membru UE și NATO din interior.

Liviu Dragnea a depăsit de mult timp orice limită a rațiunii în politică. Populismul și demagogia acestui lider au atins delirul si produc prejudicii catastrofale pentru populație și pentru stabilitatea României.

Declarația lui Dragnea reprezintă un gest politic șocant, iresponsabil și de neînțeles pentru orice partener european al României și pentru aliații din cadrul NATO

Declarația lui Dragnea, la sfârșitul ședinței CEx a PSD prin care a solicitat Guvernului să reanalizeze sumele ”importante” pe care le-a alocat serviciilor secrete în proiectul de buget pentru 2019, reprezintă un gest politic șocant, iresponsabil și de neînțeles pentru orice partener european al României și pentru aliații din cadrul NATO, în contextul geo-politic și militar pe care îl traversăm, mai cu seamă pe fondul accentuării tensiunilor militare în zona Mării Negre.

La 19 decembrie 2018, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), adică premierul Viorica Dăncilă, ministrul apărării naţionale Gabriel Leș, ministrul afacerilor interne Carmen Dan, ministrul afacerilor externe T. Meleșcanu, ministrul justiţiei T. Toader, ministrul economiei Niculae Bădălău, ministrul finanţelor publice Teodorovici, au avizat favorabil și în deplin consens cu Președintele României, proiectul bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale, dar și planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028 și numărul militarilor care vor pleca în misiuni externe.

Prin declarația făcută azi, completată de amenințarea explicită că Parlamentul condus de el (doar de el!) nu va vota bugetele propuse de Guvern pentru instituțiile din domeniul securității naționale, Liviu Dragnea, acest Maduro al României, compromite operațiuni militare aprobate la nivel NATO, planul de înzestrare a armatei și a structurilor speciale și misiunile speciale de securitate ocazionate de exercitarea Președinției Consiliului UE pe teritoriul României, siguranța oficialilor prezenți la reuniunile din București și la summitul de la Sibiu.

Liviu Dragnea lovește puternic în deciziile strategice ale NATO

Mai mult, Liviu Dragnea lovește puternic în deciziile strategice ale NATO care au încredințat României misiunea de constituire a Comandamentului Multinational de Sud-Est pe teritoriul României, o structură funcţională de nivel strategic, capabilă să gestioneze şi să răspundă rapid la ameninţările cibernetice, pe timp de pace, iar în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, la declararea stării de mobilizare şi a stării de război.

Comandamentul a fost aprobat la nivel de concept de către CSAT tot în luna decembrie 2018 și lipsa de finanțare corespunzătoare în anul 2019 va face imposibile eforturile de planificare, organizare, coordonare şi executare a acţiunilor specifice desfăşurate de structura de forţe într-un mediu cibernetic afectat de atacurile provenite din Rusia.

Parlamentul României, prin Comisiile de Apărare reunite În noua sesiune parlamentară, trebuie să ia atitudine și să solicite Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea explicații pentru acțiunile sale de punere în pericol a securitatii și apărării României, a stabilității militare pe flancul estic al NATO. Orice instabilitate militară pentru România este o instabilitate pentru Europa la Marea Neagră și un risc de securitate pentru NATO, mai ales pentru aliații europeni din flancul estic.

LĂSAȚI UN MESAJ