Trecut de jumătatea mandatului de senator, Dan LUNGU are o problemă majoră: nu a propus niciun proiect major pentru IAȘUL CULTURAL

Ales în 2016 în funcția de senator din partea USR, Dan Lungu a fost de fapt speranța născută din zona culturală a Iașului. Timpul a trecut, iată că s-a scurs mai bine de jumătatea mandatului de parlamentar și Lungu nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și încrederii cu care a fost învestit de către cei care i-au acordat votul.

Dan Lungu nu numai că nu și-a legat numele de niciun proiect cultural major pentru Iași, dar a dispărut cu totul, nemanifestând niciun fel de interes pentru Iași în ultimii ani.

Campania electorală pentru europarlamentare l-a forțat pe senatorul de Iași să schițeze o urmă de opoziție politică

Astfel, senatorul USR Dan Lungu s-a lansat într-o serie de atacuri de natură economică la adresa guvernului PSD. Nu ar fi fost mai utilă o abordare locală, de ordin cultural?

Citeste si   Liviu ANTONESEI: ”Un mic pas ÎNAPOI, unul mare înainte în zona TRANSPARENȚEI”

Iașul cultural este atât de bine reprezentat de autoritățile locale încât nu mai este nimic de adăugat? Infrastructura și proiectele culturale puse în valoare de Primăria și Consiliul Județean Iași nu mai au nevoie de propuneri sau critici obiective?

Senatorul Lungu lasă impresia că nu vrea de fapt să facă o opoziție reală!

Dan LUNGU critică sub aspect economic Guvernul României, cu argumentele și statura unui onorabil pensionar

Într-o pledoarie copiată de pe internet, senatorul USR Dan Lungu se lansează în dezbaterea economică.

Creșterea salarială este doar o himeră, susține senatorul:  ”PSD-iștii se laudă că au crescut salariile și pensiile. De fapt au crescut doar salariile la stat, iar asta au făcut-o prin taxe mai mari și pe multă datorie. Au împrumutat România pe generații ca să plătească salarii și pensii mai mari acum. Prețul cartofilor a crescut cu 68%. Prețul unui pachet de unt a crescut cu 27%. Prețul combustibilului a crescut cu 17%. Cea mai mare creștere fiind după reintroducerea accizei la carburanți. Mai toate prețurile din economie au crescut vertiginos. De ce? Pentru că PSD-ALDE nu a permis producției să crească în România. Ba dimpotrivă.

PSD-iștii se laudă că au crescut salariile și pensiile. De fapt au crescut doar salariile la stat, iar asta au făcut-o prin taxe mai mari și pe multă datorie. Au împrumutat România pe generații ca să plătească salarii și pensii mai mari acum.

Degeaba avem un milion de lei salariu (???), dacă nu mai cumperi nimic cu el. La asta ne duce PSD-ALDE. Să ne uităm la cum au evoluat prețurile sub PSD-ALDE de când au luat guvernarea și până azi.

Inflația crescând, BNR trebuie să majoreze dobânzile. Dacă majorează dobânzile, însă, crește și ROBOR-ul (sau oricum vor vrea să-l numească) și ajung și ei să se finanțeze mai scump. Care e soluția? Să spunem nu deficitelor. Dacă am vrea să oprim impozitul ascuns numit „inflație” trebuie ca guvernul să nu mai cheltuie bani pe care nu-i are. Dacă nu poate să elimine deficitul, măcar să-l reducă.

Multe țări din Uniunea Europeană au făcut excedent în anii aceștia de creștere. Statul român a mers cu deficitul la maxim în aceeași perioadă. Diferența? Când va lovi recesiunea, ei vor fi blindați, iar noi vom plăti ratele PSD-ALDE”. 

Domnule senator, când aveți de gând să vă apucați de treabă?

Știti dumneavoastră, de acele proiecte culturale pe care ieșenii le așteaptă de la dumneavoastră?

Citeste si   Nelu Tătaru, la Constanţa: Avem trei medici afectaţi, unul - medic de familie, în stare critică la Terapie Intensivă

România merge prost tocmai pentru că economiștii se ocupă de cultură, oamenii de cultură fac economie, sportivii se ocupă de educație, iar inginerii sunt numiți la sănătate!