Share

Senatorul Iuliana Scântei a făcut declarații în conferința de presă de ieri, 26.06, privind mai multe subiecte de interes local și național, a blamat faptul că mai mulți senatori USR nu au votat pentru realizarea autostrăzii, s-a arătat, totuși, mulțumită de faptul că Iașul va avea, în sfârșit un spital modular de campanie și a făcut precizări în legătură cu instituirea legii carantinarii și izolării.

Iuliana Scântei și-a început discursul blamând conducerea PSD și spunând că orice act medical nu ar trebui să fie influențat politic, însă lucrurile acestea se întâmplă și au repercusiuni grave asupra populației, fapt pentru care, în ultima săptămână, s-a înregistrat și un număr foarte mare de cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, în fiecare zi bătându-se un nou record.

” Mă bucur să observ că ieșenii sunt conștienți și responsabili și respectă toate măsurile impuse de autorități. Le doresc ieșenilor să nu se lase victime unor manipulări ale unor partide politice iresponsabile care nu au urmărit decât să introducă un sâmbure de neîncredere față de măsuri și față de recomandări.

PSD a instigat la nerespectarea regulilor și iată că am început să înregistram un număr foarte mare de cazuri de îmbolnăviri. PSD nu a înțeles că răspunsul la o boală cu un grad atât de ridicat de răspândire nu trebuie să fie unul politic, ci medical.”

Mai mult decât atât, după ce USR a pus, în trecut, pe masa guvernanților proiectul privind construirea Autostrăzii Unirii, recent s-a aflat faptul că, în momentul în care s-a supus la vot, parlamentarii USR nu au votat pentru implementarea acestuia. Asta după ce, în luna ianuarie a acestui an, un senator USR a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură daca nu se fac demersuri pentru realizarea acestei autostrăzi.

Citeste si   Cristian Rizea, noi dezvăluiri la Realitatea PLUS: Secretele din spatele investițiilor din zonele de lux. Legătura dintre Victor Ponta și clubul DIPLOMAT

Problema invocată în acest moment este construirea podului peste Prut, care ar afecta o arie naturală protejată. Iuliana Scântei a făcut precizări și pe acest subiect, fiind uluită de votul exprimat al colegilor săi senatori, afiliați ai USR-ului.

“Votul USR împotriva autostrăzii este ipocrit și incalificabil. Am fost surprinsă personal pentru că, în prealabil, colegul meu de la Iași, senatorul Lungu și-a exprimat un vot de susținere a acestui proiect, fiind apoi convins de colegii săi din Senat să și-l schimbe într-unul de abținere, care, de fapt, echivalează cu un vot împotrivă. Podul peste Prut face obiectul unei finanțări.

Nu am înțeles care au fost obiecțiile USR. Există norme europene care susțin derogări în regimul ariilor protejate, în sensul în care se poate scoate dintr-o unitate administrativă a unor terenuri atunci când ai nevoie să finalizezi proiecte de securitate națională. Ar trebui deblocat acest segment de autostradă pentru a nu pierde banii europeni.”

Întrebată de ziariștii Buna Dimineața Iași cum comentează evoluția proiectului privind spitalul modular de la Lețcani, senatorul Iuliana Scântei a declarat:

“Putem observa că au sosit la Iași containerele și sunt în curs de a fi asamblate. Pe de o parte regret că a durat atât de mult, dar aș vrea să amintesc că nu a existat un impediment la nivelul guvernului sau al altor autorități din domeniul medical, ci pur și simplu atât a durat procedura gestionată de Consiliul Județean. Pe de altă parte, mă bucur că ieșenii nu au avut nevoie de un spital mobil, de o completare a numărului de locuri pentru pacienții bolnavi.

Tărziu, președintele CJ a înțeles nevoia de a integra acest spital că unitate exterioară a spitalului de boli infecțioase. În calitate de senator PNL, susțin orice infrastructură medicală pentru că vine în sprijinul tratării pacienților. După montajul fizic și recepția lui, vor trebuie să fie rectificate standardele DSP pentru funcționalitate și ministerul sănătății va susține intrarea în funcțiune cu medici. “

 

Citeste si   Codrin Ștefănescu, loial până la căpăt. Ce îi urează lui Dragnea de ziua lui

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ