Share

Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar a fost condamnat definitiv de Inalta Curte 399265_519321644752856_1326885098_n-300x300de Casatie si Justitie la un an inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, anunta Agerpres. Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a respins apelul declarat de Sorin Lazar si a mentinut sentinta data de un alt complet de judecata in ianuarie 2016. In acelasi dosar, Constantin Petrusca, contabil al Primariei Strunga, judetul Iasi, a primit tot un an inchisoare cu suspendare. Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 15.819 lei de la fiecare inculpat.

Citeste si   Costel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță

Este cea de-a doua condamnare in instanta a senatorului Sorin Lazar, dupa ce acesta a primit, in 2014, sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca si-a angajat nelegal fiul la biroul parlamentar din Iasi.

Procurorii DNA Iasi l-au trimis in judecata, in decembrie 2014, pe Sorin Constantin Lazar, la data faptelor primar al comunei Strunga, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si   VIDEO Dosarul Hexi Pharma: Corupția ucide! Legăturile cu statul paralel

In acest dosar a fost trimis in judecata si Constantin Petrusca, contabil si persoana desemnata sa exercite controlul financiar preventiv in Primaria Comunei Strunga la data faptelor.

Potrivit DNA, in perioada 2008 – 2009, Sorin Lazar, in calitate de primar si ordonator principal de credite, fara existenta unui angajament legal, a dispus aprobarea, fara nicio baza legala, a platii a peste 10.000 lei, cu titlul de ‘onorariu participare la licitatie’ catre trei persoane, membrii ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru executia unor lucrari de reparatie a drumurilor din localitate.

Citeste si   Iohannis, mesaj către mediul privat: "Chiar dacă prognozele actuale nu indică recuperarea rapidă pe care ne-o dorim, evoluțiile recente ne oferă totuși motive de optimism"

“Aceste plati au fost nejustificate si nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevazuta in fisa postului aceasta activitate ca si atributie de serviciu, fie nu puteau beneficia de alta forma de retribuire, in afara indemnizatiei prevazute de lege pentru aceasta functie”, a aratat DNA.

Mai multe pe: hotnews.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ