Share

Ultimul venit, primul plecat … dar din voință proprie

În contextul rezultatelor slabe obținute de Partidul Social Democrat la alegerile europarlamentare, o parte dintre parlamentarii acestui partid au început deja să caute soluții alternative. Faptul în sine nu este deloc surprinzător, fenomenul fiind denumit în termeni parlamentari “migrație politică”, dar a fost asimilat de către electorat ca o banală fugă după ciolan în vederea asigurării propriului interes, iar cei care o practică sunt recunoscuți drept traseiști!

Vasilică TOMA: “Dacă nu ne aplecăm către oamenii competenţi, nu rămân în PSD”

De la caz la caz, fiecare traseist în parte își justifică migrarea către o altă formațiune politică aflată în preferințele electoratului după propriile capacități.

Senatorul social-democrat Vasilică Toma a declarat, recent pentru News.ro că PSD are nevoie de o schimbare profundă şi că, dacă nu va fi promovată competenţa, atunci el nu va mai rămâne în partid.

Dacă nu ne aplecăm spre oamenii competenţi, nu rămân în PSD. Trebuie atraşi oameni competenţi pe toate domeniile. Avem o bună colaborare cu sindicatele, dar trebuie să colaborăm şi cu patronatele”, a precizat Vasilică Toma.

Vasilică TOMA: “Am vazut acum, mai clar ca oricand, cât de mare se dovedește pierderea primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica”

Într-o postare pe Facebook făcută imediat după aflarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, intitulată “Gânduri, încă “la cald”, după un “dus rece””, senatorul Vasilică Toma, a ajuns la concluzia că pierderea Primarului Mihai CHIRICA a avut ca rezultat scorul extrem de slab înregistrat de PSD la Iași.

Citeste si   Culisele statului paralel | Anca Alexandrescu, despre cartea Vioricăi Dăncilă: „Dacă era un personaj curajos, trebuia să vorbească atunci când s-a întâmplat”

La Iasi, avem o situație foarte grea si e clar ca nu vom câștiga alegerile viitoare fara întărirea echipei. Trebuie sa deschidem organizatia, sa convingem specialiști din cât mai multe domenii sa ni se alăture (in partid sau doar consultanți) pentru ca așa cum in cadrul Guvernării am abordat, încercând sa îmbunătățim, toate domeniile si toate categoriile sociale (am si reușit multe masuri bune si am implementat multe proiecte benefice) așa si la partid: trebuie sa convingem toate categoriile de vârsta, pe fiecare nivel de educație, ca avem soluții.

Competentă si specializare pe domenii trebuie sa fie termenii de căpătâi in cadrul organizației. Nu in ultimul rând, pe langa experienta, ne trebuie prospețime, in abordare, in gândire.
Așa cum eu am spus deja, in repetate randuri, chiar înainte de a ajunge in aceasta situație grea, avem nevoie de întinerirea urgenta a echipei, ca sa asiguram renunțarea la vechile metehne politicianiste!
Trebuie sa întarim echipa de conducere la nivelul municipiului in primul rând si, implicit la nivelul județului. Am vazut acum, mai clar ca oricand, cât de mare se dovedește pierderea primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica“.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

Vasilică Toma invocă noțiuni legate de competență, în condițiile în care el însuși pare să nu poată recunoaște profilul unei persoane competente sub aspect profesional

Politic vorbind, candidatul susținut activ de primarul Mihai Chirica la europarlamentare a obținut 2% din voturile exprimate. În aceste condiții, care era marea pierdere suferită de PSD prin excluderea Primarului Chirica?

Competențele administrative ale Primarului Chirica fac obiectul unei analize separate. Mass-media ieșeană a reflectat rezultatele administrative ale primăriei conduse de Mihai Chirica, iar dacă Toma a ajuns să îl regrete pe edilul Iașului, atunci nu ne putem decât întreba: ce fel de competențe caută Toma pentru PSD?

În cazul în care mai este nevoie, reamintim faptul că administrația ieșeană este zguduită de o serie de scandaluri generate de acuzații repetate de corupție îndreptate împotriva primarului Mihai CHIRICA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasilică TOMA (PSD): “Autostrada A8, Tronsonul Iasi-Târgu Neamț, prinde contur!”

Specialist în transporturi după ce a lucrat într-o firmă de maxi-taxi locală, Vasilică TOMA, ajuns secretar al Comisiei permanente pentru Transporturi și energie a Senatului României este considerat promotor al Autostrăzii A8.

Speranțele Regiunii Moldova legate de construirea autostrăzii Moldova – Transilvania sunt legate de competența mai multor specialiști printre care se numără și secretarul Comisiei pentru Transporturi din senatul României.

Citeste si   Control la AUR după o diferență de 1,44 de milioane de lei la banii cheltuiți în campania pentru alegerile parlamentare. Anunțul președintelui AEP

Parcurgem o nouă etapă în realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania și vestul Europei. 
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a dat startul etapei de depunere a ofertelor pentru proiectarea si construirea segmentului Iasi-Târgu Neamț.

Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, investitorii/constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Următoarea etapa va fi selectarea câștigătorului. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat.

Realizarea autostrăzii Iași-Târgu Neamț este un început pentru asigurarea legăturii regiunii de nord-est a României cu Transilvania si pentru asigurarea cailor rutiere ocolitoare pentru localitățile de pe traseul autostrăzii. Proiectul este o prioritate națională și europeană”.

Cât este realitate și cât ficțiune este greu de precizat!

Disperarea de cauză sau doar încercarea de construire a unei imagini proprii îi împinge pe unii dintre exponenții clasei politice să facă declarații fără acoperire în plan real, afirmații care mai devreme sau mai târziu sunt infirmate de realitate.

Revenim asupra concluziei: ce fel de competențe caută senatorul Vasilică Toma pentru PSD?


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ