Share

Iulian DASCĂLU administratorul firmelor PALAS HOLDING SRL are de achitat către primăria Municipiului Iași datorii în valoare de 3,65 milioane lei. PALAS HOLDING SRL nu ar fi achitat la termen sumele datorate Primăriei Iaşi, motiv pentru care edilul Mihai CHIRICA a recurs la instanţa de judecată, pentru recuperarea prejudiciului.

Pe data de 4 iunie 2020, Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie a promulgat sentința finală în procesul lui DASCĂLU cu primăria Municipiului IAȘI.

”Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-reclamanţi MUNICIPIUL IAŞI – prin Primar şi CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL IAŞI şi de recurentele-pârâte SC PALAS HOLDING SRL, SC PALAS 1 SRL, SC PALAS 2 SRL, SC PALAS 3 SRL, SC PALAS 4 SRL şi SC PALAS 5 SRL împotriva deciziei nr. 125/2019 din 20 martie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia Civilă. Definitivă”, se arată în sentința Înaltei Curți de  Casaţie şi Justiţie.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

De unde provine DATORIA de 3,65 milioane lei?

Iulius Group SRL nu a respectat angajamentul asumat față de Consiliul Local Iași în 2005

Ansamblul PALAS din Capitala Moldovei a fost ridicat pe un teren al Primăriei Iaşi, care a fost pus la dispoziţia investitorului IULIUS GROUP SRL în baza unui contract de asociere în participaţiune.

Consiliul Local Iași și Iulius Group SRL au semnat în februarie 2005, un contract cu nr. 8329/3.02.2005 prin care aceste două entități reglementau modul în care urma să fie realizată edificarea Ansambului Palas. Contractul a mai suferit modificări în urma parafării unui act adițional în 2.07.2007.

Citeste si   Accident cu 4 victime la Teleorman! Un bărbat cu politraumatisme este în stare de inconștiență

Contractul prevedea faptul că profiturile, rezultate în integralitatea lor, de pe urma exploatării infrastructurii construite în cadrul Ansamblului PALAS urmau a fi împărțite între PRIMĂRIE și IULIUS GROUP SRL. Primăriei Iași îi revine prin contract 21% din profitul realizat în urma asocierii, iar Iulian Adrian DASCĂLU ar trebui să primească diferență până la 100%.

Mihia CHIRICA a DEZINFORMAT  opinia publică, susținând faptul că PALAS HOLDING nu are DATORII

Decizia Înaltei Curți de  Casaţie şi Justiţie confirmă faptul că edilul de Iași, Mihai Chirica nu a oferit publicității informații clare cu privire la datoriile pe care le are PALAS HOLDING către primăria Municipiului Iași.

Citeste si   Gaze lacrimogene, folosite de forțele de ordine pariziene pentru a evacua o tabără de migranți

În ultimii 8 ani, Primăria Iași a încasat anual de la PALAS, doar 3 euro pe metru pătrat

Mai exact, suma minimă prevăzută în contractul de asociere adică, 430.000 euro/an. Dacă divizăm această sumă la numărul de metri pătrați oferiți de către Primăria Iași, pentru dezvoltarea afacerii PALAS, rezultă că ieșenii au un beneficiu de pe urma acestei asocieri de doar 3 euro/mp.

Asta în condițiile în care, oficial, spațiul total construit declarat de conducerea Palas este de 270.000 mp și 2500 locuri de parcare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ