Share

Curtea de Apel Iași a condamnat-o în cursul zilei de ieri (ț22.10. -n.r.), pe fosta secretara a primăriei din Târgu Frumos, Felicia SPULBER la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

SPULBER a fost găsită vinovată de ucidere din culpă iar sentința cuprinde și o altă condamnare a acesteia de abuz în serviciu.

Felicia SPULBER a fost dată în judecată într-un dosar de ucidere din culpă pe 18 februarie 2019 pentru un eveniment rutier care a avut loc pe data de 9 iulie 2015. SPULER a pierdut controlul volanului și a agățat un pieton, provocându-i leziuni pe viață.

„Pe 9 iulie 2015, în jurul orei 6:50, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A3 pe DJ 281C, în localitatea Cotnari, din direcția satului Cotnari către DE 58, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum și ca urmare a unui zgomot perceput la autoturism, inculpata Elena Felicia Spulber a pierdut controlul direcției, producând un accident rutier soldat cu decesul numitei C.V.”, au declarat procurorii.

Secretara de la Târgu Frumos, Felicia Spuler acuzată și de abuz în serviciu 

Felicia SPULBER, și-a apărat primarul din calitatea sa de secretar al Primăriei Târgu-Frumos, cu riscul de a deveni la rândul său inculpată într-un  dosar de abuz în serviciu.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Din momentul trimiterii sale în judecată, SPULBER nu a mai fost secretar. Procesul s-a judecat pe fond, iar primarul din Târgu Frumos, Ionel VĂTĂMANU, și-a văzut liniștit de-ale Primăriei pentru că a optat pentru delegarea temporară a unei persoane cu abilități limitate în funcția de secretar.

De unde a pornit totul?

Primarul de la Târgu-Frumos, Ionel VĂTĂMANU, a fost condamnat defintiv în octombrie 2016 de Curtea Ieşeană de Apel în urma unui abuz în serviciu.

Citeste si   1 Decembrie la IAȘI! Medicii din PRIMA LINIE au fost PREMIAȚI pentru LUPTA împotriva răspândirii SARS-COV-2

Atunci, firma lui VĂTĂMANUŢac-Ţac SRL, care concesionase de la Primăria Târgu Frumos un teren situat în centrul oraşului, s-a extins şi în afara acestuia. Un an mai târziu, ajuns primar, VĂTĂMANU l-a împuternicit pe viceprimar, să vândă terenul concesionat către Ţac-Ţac SRL.

Primele adrese de după pronunțarea sentinţei ale Instituţiei Prefectului către secretarul primăriei au fost trimise la începutul anului trecut. Chiar înainte de revocarea sa, prefectul  Marian Grigoraş, a trimis o adresă și la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

După câteva verificări, poliţiştii au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, care a întocmit rechizitoriul pentru secretarul Primăriei Târgu-Frumos, Felicia SPULBER. Cauza a trecut de faza preliminară, dar Felicia SPULBER a depus contestaţie la Tribunalul Iaşi. Fiind trimisă în judecată, primarul Ionel VĂTĂMANU, a fost nevoit să o suspende din funcţia de secretar.

În urma condamnării penale, Agenţia Naţională de Integritate (ANI), l-a declarat pe, VĂTĂMANU, în iulie 2017, INCOMPATIBIL cu funcţia pe care o ocupă. Nici atunci secretarul nu a procedat la redactarea referatului.

Decizia luată de ieri (22.10. -n.r.) de către Curtea de Apel Iași este definitivă. 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ