Serviciul Voluntar de Ambulanţă (SVA) a lansat un proiect foarte util dedicat elevilor, pe care doreşte să-i instruiască în vederea acordărea primului ajutor premedical, până la sosirea ambulanţei.

Voluntarii serviciului intenţionează să organizeze cursuri practice şi interactive de prim ajutor pentru copii din mediul rural, dar şi cel urban, în judeţele Iaşi, Bacău, Neamţ şi municipiul Bucureşti.

Pentru a avea o mai bună posibilitate de organizare a acestor caravane de instruire, SVA ar avea nevoie de o dubiţă şi un cort tip dezastre şi accesoriile necesare pentru ancorarea ei. Dubiţa este necesară pentru transportul materialelor, a manechinelor, a personalului medical voluntar şi a cortului, pe când cortul este necesar pentru a efectua cursurile şi chiar campanii de informare publică privind sănătatea umană, cum ar fi măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea nivelului de glicemie pulsoximetrie etc.

Ca urmare, voluntarii au făcut apel la ieşenii şi nu numai care pot să facă donaţii pentru susţinerea acestor achiziţii necesare derulării programului. „Suntem cei mai slab pregătiţi dintre toate ţările europene la acest capitol, iar în caz de dezastre naturale sau provocate de oameni, nu avem suficient personal calificat în acordarea primului ajutor, astfel, cel puţin 20% din totalul populaţiei va avea acces la instruire de bază şi pot urma mai eficient indicaţiile unui medic, asistent medical sau paramedic în acordarea primului ajutor”, a spus Marius Graţian Benchea, directorul Serviciului Voluntar de Ambulanţă.

Donaţiile pot fi făcute AICI 

LĂSAȚI UN MESAJ