O șezătoare folclorică, cu dansuri populare și alte surprize vor avea loc sâmbătă, în piațeta Primăriei din Pașcani

Evenimentul denumit “Tradiții și obiceiuri la români” va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la orele 15:00 în piațeta din fața Primăriei Municipiului Pașcani.

Șezătoarea folcorică va fi organizată de Grupul folcloric Datina din Lunca Pașcani, coordonat de profesorii Eugenia și Victor Vârlan. Conducerea muzicală va fi asigurată de către Aurica Tigâță.

În partea a doua a spectacolului vor fi dansuri populare susținute de către membrii Ansamblului Folcloric “Plaiuri Pășcănene”, coordonat de profesor Maria Ungureanu.

Din program nu vor lipsi melodii de muzică populară, interpretate de către tânărul solist Emanuel Băiceanu.

Pentru acest eveniment, un grup de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, îndrumați de educatorii Veronica Panteliom și Simona Apostol, au pregătit momente pline de încărcătură emoțională și istorică, sub forma unui program denumit sugestiv “Copil în România Mare”.

Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Unirii, și a fost organizat de către Primăria Municipiului Pașcani și Biblioteca Municipală, alături de partenerii – Asociația Șansa 2010, Muzeul Municipal și Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ