Share

Un ajutor pentru o relansare economică ar putea consta în tăierea cheltuielilor cu salariile de la stat, dar din păcate, problema reală este nivelul de competență tot mai redus al celor care administrează banii publicii.

România se împarte în două: oameni care au fost angajați pe baza CV-ului și a concursului, majoritatea fiind în firme private,  iar cealaltă jumătate ne descrie clar angajările pe care statul le face după un singur criteriu care are la bază relațiile de rudenie și interesele de grup. Situația a doua conduce în mod vădit la o cangrenare a administrației publice locale și evident la managementul ineficient de ale căror rezultate ne lovim la fiecare pas!

Cazul angajărilor la Direcția Silvică Iași – totul cu girul dat de directorul instituției

Începând cu data de 06.01.2020, la Direcția Silvică Iași a fost numit director general, inginerului Gabriel DONCEAN.

DONCEAN este absolvent al Facultății de Silvicultură a Universității „Stefan cel Mare”, Suceava, promoția 1997, iar în ultimii ani a lucrat ca șef Ocol Silvic Podu Iloaiei.

De remarcat că vechiul director, Corneliu Parascan, a fost demis și instalat, provizoriu, în funcția de șef Ocol Silvic Podu Iloaiei, unde a mai lucrat înainte de a fi avansat la conducerea Direcției Silvice, în anul 2007.

Potrivit unor surse din cadrul Direcției Silvice Iași, Gabriel DONCEAN este câștigător fără concurs al postului de șef al Romsilva – Direcția Silvică Iaşi ca răsplată pentru că l-a susținut pe președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE, ca deputat și ulterior ca Ministru al Mediului.

”Gabriel DONCEAN a fost propus de către Costel ALEXE ca șef la Direcția Silvică Iași din vremea când acesta era ministru al mediului. DONCEAN a fost transferat de la Ocol Silvic Podu Iloaiei.

Decizia a fost luată în urma susținerii pe care DONCEAN a avut-o față de fostul ministru al mediului, majoritatea cunoscându-l pe DONCEAN ca un simpatizat al PNL-ului”, au declarat pentru reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, surse apropiate celor doi.

Pe modelul ”DONCEAN” au fost angajații și pădurarii!?

La sfârșitul anului 2020, DONCEAN a făcut o mișcare nu tocmai străină! Potrivit surselor Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, la data de 8 decembrie 2020, DONCEAN la angajat în cadrul Ocolului Silvic de la Pașcani pe fiul lui Gheorghe MITREA, cetățean din comuna Sirețel.

Citeste si   Alexandru Dimitriu, de la emisiunea "Vara ispitelor", secretar de stat la Ministerul Justiției

Angajarea a fost făcută pe ”genunchi”, fără concurs și cu un simplu telefon ”unde trebuie”.

Totul a fost posibil cu ajutorul lui Ionel PINTILIE, șeful Ocolului Silvic de la Pașcani, cu care DONCEAN a discutat înainte de angajare.

La începutul anului 2021, DONCEAN la transferat pe fiul lui MITREA în cadrul Ocolul Silvic Dobrovăț, pe postul de pădurar, fără a avea o pregătire, la cei 22 de ani pe care îi are.

Gheorghe MITREA este cunoscut în comuna Sirețel, având în jur de 40 de amenzi pentru că a furat din pădurile județului Iași.

”Tânărul este un băiat mediocru, a fost angajat fără concurs pe postul de pădurar la Ocolul Silvic Dobrovăț. Totul a fost făcut cu ajutorul șefului Direcției Silvice Iași, domnul Doncean.

Tânărul acesta este fiul lui Gheorghe Mitrea din comuna Siretel . Acest MITREA are 40 de amenzi pentru că a furat din pădurile județului Iași. Fiul său nu a luat bacalaureatul în 2019, dar prin intervenții și prin supuși  a luat în toamna lui 2020 Bacalaureatul. Ulterior, a fost sfătuit să se înscrie la Facultatea de Silvicultură Suceava.

Doncean a vorbit cu șeful Ocolului Silvic de la Pașcani, Ionel PINTILIE și l-au angajat pe 8 decembrie 2020 pe acest tânăr în sistem.

La începutul acestui an, tânărul a fost transferat la Ocolul Silvic Dobrovăț, pe postul e pădurar, fără a avea o pregătire, la cei 22 de ani pe care îi are”, au declarat pentru reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, surse apropiate acestor personaje.

Direcția Silvică Iași a fost sancționată dur în luna mai 2020

Direcția Silvică Iași a fost sancționată dur în luna mai 2020, de inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier după ce s-a descoperit că instituția condusă de Gabriel DONCEAN  transporta  bușteni în niște condiții care nu respectau prevederile legale.

Citeste si   Grupul Renew, condus de Cioloș, cere o dezbatere în Parlamentul European pe tema certificatelor de vaccinare: „Nu trebuie restrânse drepturi”

Este vorba despre 30,710 metri cubi de bușteni de stejar gros, o cantitate impresionantă pentru o țară unde de zeci de ani pădurile sunt defrișate sistematic. De această dată, acest transport de bușteni era efectuat chiar de angajații Direcției Silvice Iași cu un camion cu remorcă. S-a constatat că  buștenii respectivi erau transportați în condiții improprii iar Direcția Silvică a fost amendată cu 6.000 lei.

Astfel buștenii nu erau fixați cu un număr suficient de chingi. Mai mult decât atât înălțimea stivei de bușteni depășea cu mult înălțimea stâlpilor de susținere de pe camion și remorcă. Adică, au încărcat remorcă cu ”vârf”.

Inspectorii Inspectoratul pentru Control în Transporturi au ajuns la concluzia că respectivul transport de bușteni era un pericol public. Oricând, buștenii se puteau desprinde punând în pericol viață celorlalți participanți la trafic.

Citeste si   Scandal în direct la TV. Şoşoacă: "Sunt mai inteligentă decât alţii!" / Rafila: "Absolut, se vede de la distanţă!"

Judecători au decis atunci:  ”Un transport periculos”

Judecătorii ieșeni au respins contestația formulată de Direcția Silvică Iași care a solicitat anularea  procesului verbal prin care a fost sancționată cu 6.000 lei.

”Din planșele depuse la dosar  rezultă faptul că încărcătura depășea înălțimea stâlpilor de susținere așa cum s-a descris în procesul verbal și nu era asigurată decât cu 2 chingi. Sunt așadar întrunite elementele constitutive ale contravenției pentru care petenta a fost sancționată.

Din punctul de vedere al instanței modalitatea în care s-a asigurat încărcătura a fost lipsită de diligenț a cuvenită , ansamblul de vehicule care circulă astfel fiind un real pericol pentru participanții la trafic”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Activiștii de mediu: ”Imaginile Romsilvei din pădurile României put a hoție și jaf! Curățați sistemul de mafioți”

Activiștii de mediu sunt revoltați de perioada în care Costel ALEXE a fost la conducerea Ministerului Mediului! Ei îl consideră un ”hoț” și doresc ca actual șef al CJ IAȘI să fie condamnat să meargă 15 ani la plantat puieți prin programul “O pădure cât o țară”!

Activiștii cer ca DNA-ul ”să sape mai mult” în cazul lui Costel ALEXE!

Activiștii au declarat că actual șef al CJ IAȘI va trebui să răspundă penal și pentru angajarea ”fetei de la Ecarisaj, blocarea aplicării rezilierii contractului administrării ilegale a Parcului National Semenic-Cheile Carasului și a FALSIFICĂRII limitelor ariilor protejat.

”Urmează să răspundă penal pentru angajarea ”fetei de la ecarisaj”, blocarea aplicării rezilierii contractului administrării ilegale a Parcului National Semenic-Cheile Carasului și a FALSIFICARII limitelor ariilor protejate. Mai avem și altele pentru DNA care speram să ne fie auzite”, au declarat activiștii de mediu.


Share
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Si la Palatul Culturii, noul an a adus 2 “transferuri” , via PNL : sotia vicelui CJ, Ateliere, si Chelaru Carmil. Pe lângă alte angajări mai vechi bazate doar pe interese personale ale conducerii …

LĂSAȚI UN MESAJ