Tânăra arhitect care şi-a vândut motorul pentru a începe o afacere cu genţi şi pantofi

A renunţat la motorul ei pentru a face genţi. Este povestea Arminei Popeanu, o tânără, arhitect de meserie, care şi-a dat seama că, de fapt, ea nu şi-a dorit niciodată să proiecteze case sau birouri.

Armina Popeanu: Am inceput atunci cand am terminat facultatea de arhitectura, cand stiam ca nu vreau sa ma angajez într-un birou, nu voiam să fac proiectarea clasică dar, în acelaşi timp, pictam. De fapt, îmi personalizam piesele vestimentare. Majoritatea genţi dar şi rochii. Şi începuseră doamnele din jurul meu, adică mama, prietenele mele şi sora mea să vrea şi ele accesorii personalizate. Şi am zis să încerc să văd ce iese.

A pornit pictând genţile făcute de alţii. Apoi a început ea însăşi să le creeze. La un moment dat a cumpărat chiar şi o fabrică unde voia să producă ea însăşi, de la zero. Dar cum nu a găsit oameni pe care să îi angajeze, a reunţat la idee şi s-a reorientat către colaborări cu producătorii locali.

Pentru o geantă personalizată, tânăra se bazează pe stilul vestimentar al clientului. Astfel, împreună aleg modelul şi forma acesteia, astfel încât să fie versatilă şi purtabilă în mai multe stiluri şi la mai multe ocazii. Ulterior aceasta are nevoie de o poveste, de un loc anume, de o amintire reprezentativă a clientei, iar împreună aleg şi gama cromatică şi culoarea pielii.

Armina face de un an şi pantofi…  Nici nu putea fi altfel. Că doar geanta şi pantoful sunt cele mai de preţ accesorii ale unei femei. Şi se completează unul pe celălalt.

LĂSAȚI UN MESAJ